Presedintele SSIF BRK s-a retras din boardul Napochim

Mihai Buliga, preşedintele firmei de brokeraj SSIF BRK, şi-a dat demisia din postul de administrator al companiei Napochim (NACH), după ce firma pe care o conduce s-a retras din acţionariatul Napochim prin vânzarea a 18% din capital.

Demisia brokerului are loc la câteva zile distanţă de la demisia din funcţia de administrator a lui Gabriel Goia, director adjunct în cadrul societăţii de administrare investiţii BT Asset Management, parte din grupul financiar Banca Transilvania.

Şi fondul de investiţii BT Invest 1 a ieşit recent din acţionariatul producătorului de mase plastice. În ultimele două săptămâni s-au înregistrat mai multe tranzacţii semnificative cu acţiunile Napochim. Fondul închis de investiţii BT Invest 1 a vândut aproximativ 7 milioane de acţiuni la un preţ per titlu de 0,08 lei, valoarea tranzacţiei fiind de 570.000 lei.

În acelaşi timp, compania Smart Furniture, controlată de preşedintele Napochim Cluj, a cumpărat prin două ă tranzacţii, circa 12 milioane de acţiuni, reprezentând 42% din companie, valoarea totală a tranzacţiei fiind de 1,17 milioane lei. În prezent, firmele controlate de Dan Mihai Pitic, preşedintele Napochim, deţin 76% din companie.

Cel mai recent, acţiunile Napochim s-au tranzacţionat pe 4 aprilie, înregistrând o apreciere de 33,75%. Pierderea raportată de către NACH în anul 2014 a fost de 2,75 milioane lei, la o cifră de afaceri de 6,28 milioane lei, conform celui mai recent raport financiar anual publicat.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: