Profitul net anual al EasyJet a scazut cu 22%, la 427 milioane lire sterline

Profitul net al operatorului aerian low-cost EasyJet a scăzut cu 22% în anul fiscal încheiat în septembrie, la 427 milioane de lire sterline, iar compania britanică a avertizat că presiunile asupra profitabilității vor continua din cauza deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, transmite MarketWatch.

Veniturile s-au redus cu 0,4%, la 4,7 miliarde de lire sterline, scrie News.ro. Compania a transportat în perioada analizată 73 de milioane de pasageri. Profitul înainte de taxe, indicatorul cel mai urmărit de către investitori și analiști, a scăzut cu 28%, la 495 milioane de lire sterline, de la 686 milioane de lire în anul fiscal precedent.

Pe lângă atacurile teroriste din Belgia și Franța și urmările puciului eșuat din Turcia, au avut loc mai multe greve ale controlorilor de trafic care au dus la anularea a numeroase zboruri în Europa, cu impact asupra rezultatelor Easyjet.

Și votul britanicilor pentru ieșirea din UE și-a pus amprenta pe rezultatele Easyjet, prin subminarea încrederii investitorilor în perspectivele operatorului aerian. Prețul acțiunilor Easyjet a scăzut cu circa 40% în 2015.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: