​Rompetrol rafinare, plus 23% profit in primul semestru

Rompetrol Rafinare (RRC), companie membră a KMG International, a înregistrat un profit net consolidat* în valoare de 22 milioane dolari în prima jumătate a anului 2016, în creştere cu 23% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2015. Rezultatul operaţional consolidat (EBITDA) a consemnat, de asemenea, o creştere cu 60% în primele 6 luni ale anului 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, ridicându-se la 90 milioane dolari.

Evoluţia pozitivă a indicatorilor companiei a fost susţinută de cantitatea de materie primă prelucrată în prima jumătate a anului 2016 de rafinăriile Petromidia şi Vega (Ă4%), în condiţiile optinizării proceselor tehnologice.

Vânzările de carburanţi au fost, de asemenea, în creştere, în special pentru piaţa internă (Ă10% în S1 2016 comparativ cu perioada similară a anului 2015).

„Performanţele constante ale Rompetrol Rafinare au fost realizate în urma investiţiilor susţinute de KMG International şi unicul său acţionar, compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan, KazMunayGas, pentru creşterea capacităţii de prelucrare a rafinăriei Petromidia – peste 5 milioane tone anual şi a gradului de flexibilitate a acesteia, precum şi în modernizarea instalaţiilor industriale. Prin capacitatea disponibilă de rafinare, dar şi logistica dezvoltată în Marea Neagră pentru transferul ţiţeiului prelucrat şi activităţile de export şi trading, KMG International reprezintă un pol energetic de stabilitate din punctul de vedere al siguranţei aprovizionării cu materie primă, precum şi în ceea ce priveşte echilibrul în consumul naţional de carburanţi”, a declarat Yedil Utekov, director general al Rompetrol Rafinare.

Rafinăria Petromidia a înregistrat un nou record de producţie în prima jumătate a anului 2016. Cantitatea de materie primă procesată a atins un nivel de peste 17 mii tone pe zi, în luna iunie, cea mai mare cantitate zilnică prelucrată de la punerea sa în funcţiune (1979). De asemenea, Petromidia a înregistrat un nou recordîn ceea ce priveşte reducerea consumului de energie, inducele EII (Energy Intensity Index) atingând cel mai scăzut nivel din istoria unităţii de producţie – 90.8 puncte. Rafinăria Vega a prelucrat 35,8 mii tone de Bitum, cantitate mai mare decât cea estimată iniţial, pe fondul creşterii cererii regionale.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare:

like la pagina pentru a continua!