SIF-urile nu iau dividende de la Santierul Orsova nici in 2016

Acţionarii companiei Şantierului Naval Orşova (SNO) vor discuta în adunarea generală din 15 aprilie repartizarea profitului aferent anului trecut pentru acoperirea parţială a pierderilor acumulate în 2012 şi 2013, variantă propusă de consiliul de administraţie.

Astfel, Şantierul Naval Orşova a raportat anul trecut un profit net repartizat de 367.262 de lei, în timp ce pierderile din anii anteriori totalizează 6,27 milioane de lei. Având în vedere această situaţie, con­siliul de administraţie a decis la şedinţa din 9 martie să pro­pună adunării generale or­dinare a acţionarilor redis­tri­buirea pro­fitului net de re­par­tizat pentru acoperirea unei părţi a pierderilor.

Compania a distribuit ul­tima dată dividente în 2010, afe­rente anului 2009, în va­loare de 0,4 lei/unitate.

Potrivit datelor financiare globale preliminare, Şantierul Naval Orşova a raportat anul tre­cut venituri operaţionale de 37 milioane de lei şi un profit net de 396.807 de lei.

În primul semestru al anului trecut, compania con­tro­lată de trei dintre cele cinci SIF-uri şi-a realizat doar în proporţie de 75% ţinta de vân­zări, deoarece una dintre cele patru nave construite a ajuns cu întârziere la destinaţie, în Olanda. Şantierul a fabricat patru nave fluviale, cu valoarea totală de 4,72 milioane de euro (21 mil. lei), însă numai trei dintre acestea, în valoare de 3,53 milioane de euro (15,72 mil. lei) au ajuns la beneficiarul final şi au putut astfel fi înregistrate ca venituri în contabilitatea firmei.

Capitalul Şantierului Orşova este împărţit între SIF Transilvania (50%), SIF Oltenia (20,3%), SIF Muntenia (13,1%) şi alţi acţionari. Compania are o capitalizare de 28 milioane de lei. În şedinţa bursieră de joi, acţiunile firmei au scăzut cu peste 4%, la o medie de 2,3600/titlu.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: