Sinteza Oradea propune dividende cu randament de 13%, printre cele mai mari de la companiile medii

Pe primul loc în rândul companiilor de talie medie şi mică de la BVB care plătesc dividende din profiturile pe 2016 se află producătorul de solvenţi chimici Sinteza Oradea (STZ), care la preţul unei acţiuni de ieri şi-ar putea recompensa acţionarii cu un randament de 13%.

Randamentul plătit de compania din Oradea este format şi din dividendul suplimentar din profitul anilor trecuţi.

Pe locul doi se poziţionează terminalul portuar Oil Terminal Constanţa (OIL), cu un randament de 12%. Dar brokerii susţin că acest randament de două cifre nu este foarte mare având în vedere evoluţia preţului acţiunii OIL, care practic a dublat banii investitorilor în doar trei luni.

„Profitul mult peste aşteptări şi decizia luată de guvern în privinţa dividendelor au dublat preţul acţiunii OIL

într-un interval destul de scurt, acesta fiind şi motivul pentru care randamentul dividendului nu este mai mare“, se arată într-un raport al Prime Transaction.

Zentiva (SCD), THR Marea Neagră (EFO), Comelf Bistriţa (CMF) şi Prebet (PREB) sunt aproape la egalitate din punctul de vedere al randamentului, însă la distanţă mare de Sinteza şi Oil Terminal.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: