SSIF Broker intra si pe piata de brokeraj in asigurari

SSIF Broker începe luni să furnizeze servicii de intermediere de asigurări, având calitatea de asistent în brokeraj al Confident Broker de Asigurare, companie la care deţine pachetul majoritar de acţiuni din vara anului trecut.

“Este un moment important în istoria SSIF Broker SA, un punct de referinţă pentru evoluţia companiei şi pentru planurile viitoare de creştere şi dezvoltare. Intrarea SSIF Broker pe piaţa de asigurări a venit ca un pas firesc, după ce, în vara anului trecut am devenit acţionari majoritari ai Confident Broker de Asigurări şi, implicit, am devenit implicaţi şi interesaţi de acest segment de business. Sunt încrezător că în această formulă vom deveni un jucător important pe piaţa de asigurări din Cluj şi din oraşele în care suntem prezenţi”, a declarat într-un comunicat directorul general al brokerului, Adrian Pop.

În calitate de asistenţi în brokeraj, SSIF Broker va putea deţine şi prelucra documentele cu regim special, înainte de a le preda către brokerul de asigurare. Intermedierea asigurărilor se va putea face doar în agenţiile autorizate ale SSIF Broker, de către agenţii de servicii de intermediere financiară, care au obţinut autorizaţia ASF pentru a putea derula activităţi de brokeraj de asigurări.

Confident Broker de Asigurări, societate prezentă pe piaţa locală din 2010, are sediul central la Cluj şi deţine birouri în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Suceava şi Braşov. Compania are peste 300 de clienţi corporate şi peste 10.000 de clienţi persoane fizice.

SSIF Broker Cluj-Napoca, listată la Bursa de Valori Bucureşti, are în prezent peste 12.000 de acţionari persoane fizice şi juridice. Cel mai important acţionar persoană juridică este SIF Muntenia, cu o deţinere de 18,47% din capitalul social.

Societatea s-a plasat anul trecut pe poziţia a opta în topul intermediarilor, cu o valoare tranzacţionată de 493,08 milioane lei pe segmentul principal, respectiv de acţiuni şi unităţi de fond. Brokerul a avut astfel o cotă de piaţă de 2,8%.

Titlurile companiei au închis şedinţa de vineri a BVB la un preţ de 0,0706 lei/titlu, în urcare cu 1,73%. La această cotaţie, capitalizarea SSIF Broker era de 23,85 milioane lei.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: