Teraplast recompenseaza actionarii cu actiuni gratuite si dividende

Teraplast propune acționarilor majorarea capitalului cu o acțiune gratuită la fiecare două deținute și dividende de 7,93 milioane lei.

Procesatorul de PVC Teraplast Bistrița (TRP) propune o distribuire a câștigului aferent anului 2015 atât sub formă de dividende, cât și prin acțiuni gratuite. Compania are în vedere o majorare de capital social prin încorporarea a 18,88 milioane lei a rezervelor și emiterea unui număr de 188,81 milioane titluri noi cu valoare nominală de 0,10 lei/acțiune. Acestea urmează să fie acordate acționarilor existenți după proporția câte 50 de acțiuni noi la fiecare 100 deținute.

Pe lângă propunerea de majorare de capital social cu acțiuni gratuite care figurează pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, în prealabil, în aceeași dată, 15 aprilie, în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor compania va propune distribuirea de dividende în sumă de 7,93 milioane lei. Valoarea dividendului brut este de 0,021 lei/acțiune.

În AGEA se va supune votului și majorarea la 68 milioane lei a plafonului de îndatorare al societăți, conform convocatorului publicat pe portalul operatorului de piață BVB.

Titlurile companiei care produce tubulatură și tâmplărie din PVC se tranzacționează cu două ore și jumătate înaintea încheierii sesiunii de tranzacționare de astăzi de la Bursa de valori Bcuurești la prețul de 0,60 lei/acțiune. La această cotație, capitalizarea de piață a Teraplast este de 226,57 milioane lei (50,74 milioane euro).


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: