Turbomecanica Bucuresti a rascumparat 2,6 milioane de actiuni

Producătorul de componente pentru aeronave Turbomecanica (TBM) a răscumpărat 2,6 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 0,7% din capitalul social, tranzacţii pentru care a alocat 169.000 mil. lei.

Compania a demarat pe 7 martie un program de răscumpărări de acţiuni prin care îşi propune să răscumpere până la 36,9 milioane de acţiuni, adică 10% din capitalul social. BRD este brokerul care interme­diază tran­zac­ţiile de răs­cum­părare.

De la începerea pro­gramului de răscum­părări până în prezent, acţiunile TBM s-au apreciat cu circa 15% până la o cotaţie de 0,0622 lei/unitate.

Scopul răscum­părărilor este imple­mentarea unui sistem de bonusare şi de fidelizare a angajaţilor pe o perioadă de cel puţin trei ani.

Cel mai mare acţionar al companiei este Radu Viehmann, directorul general, cu o deţinere de circa 26% din capital. Dana Maria Ciorapciu deţine 15%.

O companie poate răscumpăra maximum 25% din volumul zilnic de acţiuni tranzacţionat, însă în anumite condiţii legea permite majorarea pla­fonului.

Turbomecanica a majorat plafonul zilnic de achiziţii la peste 25% din rulajul total, fără însă a depăşi 50%. Decizia de a majora numărul de titluri răscum­părate vine pe fondul mediei zilnice foarte mici din ultimele 20 de zile. Şi producătorul de pro­filuri din PVC Tera­plast Bistriţa (TRP) a decis recent majorarea pla­fonului maxim de acţiuni pro­prii ce pot fi răscum­părate din piaţă.

Turbomecanica a înregistrat un profit net de 3,6 milioane de lei anul trecut, faţă de pierderi de 3,5 mi­lioane de lei.

Revenirea pe pro­fit s-a datorat comenzilor în creştere de la IAR Ghimbav şi Ministerul Apărării. Afacerile companiei au avansat cu 30%, până la 69,6 milioane de lei. Mare parte din cifra de afaceri a companiei provine din comenzile de pe piaţa locală.

Titlurile TBM au înregistrat o creştere a preţului de 121,13% în ultimele 12 luni.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: