VIDEO Ce vede o masina care se conduce singura

Compania Tesla a dat publicității o înregistrare care arată cum “vede” o mașină autonomă atunci funcționează, vizualizare în funcție de care sunt făcute toate manevrele de navigare.

În luna octombrie a acestui an, Tesla a anunțat că toate mașinile noi care vor ieși pe poarta fabricii vor fi dotate cu un sistem care le va permite să conducă singure. Compania americană lansează acum o înregistrare menită să familiarizeze publicul cu tehnologia folosită.

Înregistrarea postată pe Twitter chiar de către șeful companiei, Elon Musk, pune în paralel cu imaginea luată din interiorul mașinii alte trei unghiuri obținute de camerele video din dotare.

Imaginea mare, din stânga, reprezintă ceea ce vede un om normal aflat în mașină. Cele trei imagini din dreapta sunt folosite de autoturism pentru navigare. Pe filmare se văd clar formele geometrice de diverse culori pe care sistemul automat le atribuie obiectelor din drum sau de pe marginea șoselei chiar în timp ce le depistează.

În funcție de distanța, direcția și viteza de deplasare a obiectelor detectate de sistemul automat, acesta calculează viitoarele manevre, ținând cont, bineînțeles, și de legislația rutieră la zi stocată în memorie.

Deși pe filmare se observă o persoană care stă în scaunul șoferului, aceasta nu intervine în procesul de navigare. Legislația din Statele Unite prevede că testarea mașinilor autonome trebuie realizată doar având la volan un șofer care să poată interveni în situații de urgență.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: