Viitoarele modele BMW din Seria M vor fi hibrid, continua evolutia catre „electrificare”

Nu ar trebui să ne surprindă prea mult anunţul BMW din această săptămână, în condiţiile în care compania şi-a propus ca toate seriile sale de automobile să fie bazate pe modele electrice în următorul deceniu. Azi aflăm că vehiculele din Seria M vor fi hibrid în viitorul apropiat.

Informaţia vine de la Dirk Hacker, vicepreşedinte pe zona de inginerie la BMW. El afirmă că automobilele de înaltă performanţă din Seria M vor fi modele hibrid, urmând astfel abordarea lui LaFerrari. În stilul acelui automobil, modelele M vor putea fi conduse doar cu motorul activ, iar mecanismele hibrid se vor afla la posturi doar pentru a creşte performanţa.

Exemple sunt destule de astfel de maşini hibrid cu putere crescută de la Porsche 918 şi LaFerrari la McLaren P1. Deja BMW a stricat „puritatea” modelelor M adăugând turbochargere şi adoptând comandă a direcţiei electrică. Puriştii vor spune că e o blasfemie şi că doresc motorizarea clasică, dar nu se pot opune viitorului, ce înseamnă tot mai puţine noxe.

550007


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: