Actiunile Generali cresc cu 5% in urma informatiilor ca Allianz si Intesa ar putea fi interesate de o preluare

Acțiunile Assicurazioni Generali au crescut luni cu 5%, în urma informației că banca Intesa Sanpaolo și Allianz sunt înteresate de preluarea celei mai mari companii de asigurări din Italia, relatează MarketWatch.

Publicația italiană La Stampa a relatat weekendul trecut că analizează o posibilă investiție la Generali, care ar putea fi parte a unui acord cu asigurătorul german. Potrivit acordului, Allianz ar putea prelua o parte din activele companiei din Trieste.

Potrivit Bloomberg, reprezentanții Intesa Sanpaolo au refuzat să comenteze, ca și cei ai Allianz. Allianz, cel mai mare grup de asigurări din Europa, și Intesa Sanpaolo sunt interesate de Assicurazioni Generali, a relatat La Stampa, fără să menționeze sursa informației.

Intesa analizează o posibilă operațiune legată de asigurătorul italian, potrivit publicației, care nu a oferit alte detalii. Ca și alți asigurători europeni, Generali are probleme să își crească profitabilitatea, pe fondul concurenței care presează prețurile.

Philippe Donnet, care a devenit director general al Generali în martie 2016, reduce costurile și se concentrează pe generarea de numerar. Board-ul Generali s-ar putea reuni în următoarele zile pentru a-l înlocui pe directorul financiar Alberto Minali, a relatat separat Il Sole 24 Ore, adăugând că negocierile pentru plecarea acestuia au început deja.

Un purtător de cuvânt al Generali a refuzat să comenteze informațiile. Grupul Generali desfășoară operațiuni în 60 de tari, inclusiv în România, are 77.000 de angajați și peste 65 de milioane de clienti în întreaga lume.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: