Auchan cumpără Real pentru 1,1 miliarde de euro

Grupul Auchan a semnat azi un acord cu retailerul german Metro Group în vederea cesionării activităţilor Real în Europa Centrală şi de Est. Grupul Auchan va prelua activităţile operaţionale şi activele imobiliare ale Metro Group din Polonia, România, Rusia şi Ucraina.

După ce această operaţiune va fi aprobată de autorităţile de concurenţă din fiecare ţară vizată, hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est vor funcţiona sub marca Auchan.

Vânzarea hipermarketurilor Real din Europa de Est către Grupul Auchan vizează 91 de hipermarketuri Real în Polonia, Rusia, România şi Ucraina, precum şi 13 galerii comerciale în Rusia şi România.

În aceste 4 ţări, Real a realizat o cifră de afaceri de peste 2,6 miliarde de euro fără taxe în 2011, şi are 20 000 de angajaţi. Auchan, la rândul său, numără 98 de hipermarketuri şi peste 65 000 de colaboratori în aceste 4 ţări.

Grupul Auchan: este al 12-lea grup de distribuţie din lume, fiind prezent în 12 ţări şi are 269 000 colaboratori. Este organizat pe 5 mari divizii: hipermarketuri (655 magazine integrate şi 23 în mandate de gestiune, asociate şi în franciză), supermarketuri (767 integrate şi 1665 în franciză sau asociate), divizia imobiliară (Immochan), banca (Oney Banca Accord) şi e-commerce, cărora li se adaugă alte activităţi şi direcţii de creştere.

În 2011, cifra de afaceri a Grupului a fost de 44,4 miliarde euro fără taxe, din care 55% a fost realizată în afara Franţei.

Reţeaua de hipermarketuri Real este o entitate a Metro Group. Real oferă o mare varietate de produse, o bună expertiză în domeniul produselor proaspete şi un excelent raport calitate-preţ. Sub marca Real, METRO GROUP deţine 316 hipermarketuri în Germania, precum şi 110 hipermarketuri în Polonia, în România, în Rusia, în Ucraina şi în Turcia.

În anul fiscal 2011, compania care avea circa 70.000 angajaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 11,2 miliarde euro.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: