Bursa din Londra si Deutsche Boerse negociaza o fuziune

London Stock Exchange Group și Deutsche Boerse au confirmat marți că se află în negocieri de fuziune, anunț care a dus la creșterea acțiunilor celor două companii cu 18%, respectiv cu 5,15%.

Titlurile London Stock Exchange (LSE) se îndreaptă cu această creștere spre cea mai bună evoluție zilnică din ultimii aproape 10 ani.

Board-urile celor două companii au anunțat într-un comunicat că se află în discuții detaliate în legătură cu „o posibilă fuziune de pe poziții de egalitate”, care ar fi structurată ca un acord integral în acțiuni.

Potrivit termenilor posibilei tranzacții, acționarii LSE ar primi 0,4421 de noi acțiuni pentru fiecare acțiuni veche, iar cei ai Deutsche Boerse ar primi câte un titlu nou pentru fiecare titlu deținut în prezent la operatorul bursei germane.

Posibila fuziune ar reprezenta o oportunitate pentru ambele companii să se întărească, creându-se un grup european cu poziție de lider pe piața globală, se arată în comunicat.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: