Dow Chemical si DuPont fuzioneaza. Se naste o companie de 130 de miliarde de dolari

Companiile americane din sectorul chimiei DuPont şi Dow Chemical Co au convenit vineri să fuzioneze printr-o tranzacţie pe bază de schimb de acţiuni care va da naştere unui gigant cu o capitalizare de piaţă de 130 de miliarde de dolari, informează Reuters.

Acţionarii Dow Chemical şi DuPont urmează să deţină fiecare câte 50% din noua companie denumită DowDuPont. După fuziune, noul grup DowDuPont va fi divizat în trei companii, una concentrată pe ştiinţa materialelor, una pe agricultură şi una pe produse de specialitate, care vor realiza venituri combinate de aproximativ 83 de miliarde de dolari.

‘Această tranzacţie este un element de cotitură pentru industria noastră şi reflectă punctul culminant al unei viziuni cu o vechime de un deceniu privind combinarea acestor doi lideri în domeniul ştiinţei materialelor’, a declarat directorul general de la Dow Chemical, Andrew Liveris

Potrivit termenilor acordului acceptat de consiliile de administraţie ale celor două companii, acţionarii Dow Chemical vor primi o acţiune DowDuPont pentru fiecare acţiune Dow Chemical pe care o deţin, în timp ce acţionarii DuPont vor primi 1,282 acţiuni DowDuPont pentru fiecare titlu DuPont pe care îl deţin.

Tranzacţia, care va avea nevoie de aprobarea autorităţilor federale de reglementare, este aşteptată să se finalizeze în a doua jumătate a anului viitor, iar segmentarea în cele trei companii independente ar urma să se realizeze în decurs de 24 de luni de la finalizarea fuziunii.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: