Pioneer – UniCredit, fond prezent si in Romania, a fost cumparat de cel mai mare administrator european

În România, Pioneer controlează două fonduri cu active de circa 120 mil. euro, adică sub 0,001% din activele de 200 mld. euro ale Pioneer Investments, deţinută de UniCredit: Pioneer Integro, randament de -0,4% în ultimele 12 luni, şi Pioneer Stabilo (3,3%).

Pioneer, divizia de investiţii a UniCredit, prezentă şi în România, a fost achiziţionată de francezii de la Amun­di, cea mai mare societate euro­peană de administrare a investiţiilor, pentru 3,5 miliarde de euro, ceea ce va întări poziţia de capital a băncii italiene.

În România, Pioneer Investments con­trolează două fonduri locale: Pione­er Integro, un fond de multiac­tive, care în ultimele 12 luni afişează un randa­ment de minus 0,4%, şi Pioneer Stabilo, un fond de obligaţiuni, cu randament de 3,3%, potrivit Asociaţiei Adminis­tra­to­rilor de Fonduri. Pioneer Stabilo are 12% în ultimele 36 de luni, iar Pioneer In­tegro, 9,6%.

Contactaţi de ZF, reprezentaţii Pioneer Investments România nu au dorit să comenteze pe teama tranzacţiei dintre UniCredit şi Amundi.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: