Radu Georgescu (GECAD) realizeaza al treilea exit internațional în ultimii 10 ani

radu-gerogescu_article-main-imageGECAD Group anunță vânzarea în proporție de 100% a acțiunilor deținute la Avangate, furnizor global de soluții ecommerce, către compania americană de investiții financiare Francisco Partners, pentru o sumă ce nu este publică.

Francisco Partners, lider pe piața de investiții financiare din Statele Unite, cu un buget de peste 7 miliarde USD, va aduce Avangate o infuzie de capital financiar care să alimenteze pe viitor expansiunea companiei, dezvoltarea de noi produse și creșterea întregului business.

Fondată în 2006, Avangate l-a avut ca promotor și acționar majoritar pe antreprenorul și investitorul român Radu Georgescu, prin intermediul GECAD Group.

Strategia lui Radu de a muta sediul internațional al companiei în Silicon Valley pentru a facilita dezvoltarea afacerii a avut drept rezultat transformarea Avangate într-un jucător foarte important în industria eCommerce în America de Nord. Această mișcare a demonstrat totodată cât de puternică este puterea de pătrundere pe piața globală a unui produs dezvoltat de echipa din România care continuă să fie coloana vertebrală a întregului business Avangate.

Ca și în cazul altor companii create de Radu Georgescu, dezvoltarea Avangate ca una dintre cele mai mari companii de software românești și impunerea sa pe plan global a creat oportunități pentru o nouă generație de lideri români de a se dezvolta dincolo de granițele României și de a construi un adevărat business internațional.

“Așa cum știm cu toții, Romania are o clasă de tineri foarte talentați în domeniul tehnologiei și este un loc perfect pentru a lansa noi companii. Mutarea în Silicon Valley le oferă companiilor posiblitatea de a combina într-un mod ideal acest talent tehnologic cu viziunea și abilitățile de business omniprezente într-un loc atât de prolific cum este Silicon Valley. Sper să am ocazia și pe viitor să ajut mai multe companii inovatoare să își extindă vizibilitatea și operațiunile în întreaga lume, via Silicon Valley”, spune Radu Georgescu.

Cu peste 20 de ani de experiență în construirea unor companii tehnologice de anvergură globală, Radu Georgescu este unul dintre cei mai de succes antreprenori în serie și investitori din România și figura centrală din spatele GECAD Group.

În 2003, Radu Georgescu a adus România pe scena industriei IT globale odată cu vânzarea tehnologiei de securitate ‘RAV Antivirus’ către Microsoft. Acest exit a fost urmat de o a doua reușită internațională în 2010, când Naspers, compania sud-africană de Internet și multimedia, a achiziționat integratorul de plăți online GECAD ePayment, acum PayU România.

Vânzarea Avangate către Francisco Partners marchează, astfel, cel de-al treilea exit internațional de succes pentru Radu Georgescu și GECAD Group în ultimii 10 ani.

Avangate, lider in piata de solutii eCommerce pentru producatori de software, SaaS si servicii cloud, a cunoscut o crestere rapida, castigand increderea a peste 3.000 de producatori de software si servicii cloud din mai mult de 100 de tari. In ultimii cinci ani, compania s-a bucurat de o evolutie accelerata, construindu-si o prezenta puternica in SUA si Asia, tehnologia Avangate beneficiind de o popularitate ridicata in randul clientilor importanti de renume mondial.

“Avangate se impune in fata jucatorilor “traditionali” si dicteaza o schimbare radicala in pietele de software, cloud si SaaS aflate intr-o continua expansiune”, mentioneaza Carl Theobald, CEO-ul Avangate. “Odata cu achizitia si infuzia de capital asigurata de Francisco Partners, vom accelera expansiunea globala a companiei si vom aduce oportunitati noi de avansare pentru angajatii din Romania si nu numai.“

Pentru realizarea tranzactiei, Avangate a fost consiliata de Pagemill Partners, iar Francisco Partners de Navidar Group LLC. Suma tranzactiei este confidentiala.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: