S-a ieftinit cel mai scump hotel de vanzare din Romania. Goschy a vandut Amfiteatrul Panoramic Belvedere

Cel mai scump hotel din România scos la vânzare în ultimii ani, Amfiteatru Panoramic Belvedere, a intrat la solduri.

Omul de afaceri Josef Goschy a vandut complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp. Potrivit unor surse apropiate tranzactiei, actorul american Jack Nicholson s-ar afla printre finantatorii acestei achizitii.

După ce a cerut pe el 60 de milioane de euro în urmă cu câțiva ani, Josef Goschy a înțeles că românii nu au atâția bani și i-a scăzut prețul la 30, apoi la 23 de milioane de euro. Acum e dispus să-l dea “aproape gratis”, cu 15 milioane de euro, și aceștia negociabili.

Presat să vândă de datoriile de la bancă pe care le-a acumulat în 2008, atunci când a plătit 30 de milioane de euro pe fosta perlă a litoralului românesc, Goschy a făcut tot posibilul să înstrăineze activul la un preț cât mai ridicat, dar lipsa ofertelor l-a readus cu picioarele pe pământ.

Între timp, fosta perlă a devenit aproape o ruină, dar poziția bună la malul mării și terenul i-a păstrat încă un sex-appeal pentru unii investitori.

Terenul pe care sunt amplasate cele trei hoteluri care formeaza acest complex are aproape 60.000 de metri patrati. Vezi mai jos cum va arata complexul dupa renovare.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: