Warren Buffett vrea sa cumpere Yahoo

Miliardarul Warren Buffett si alt miliardar american, Dan Gilbert, fac parte dintr-un consortiu care urmeaza sa faca o oferta de preluare a afacerilor legate de internet ale Yahoo, companie cu probleme financiare, potrivit Reuters.

Warren Buffet este implicat in finantarea ofertei prin intermediul holdingului sau, Berkshire Hathaway. Miliardarul, in varsta de 85 de ani, a fost implicat in mai multe operatiuni in care a oferit finantare pentru preluari. In 2014, Berkshire a participat cu 3 miliarde de dolari la preluarea de catre reteaua americana de fast-food Burger King a lantului canadian de gogoserii Tim Hortons.

In 2 mai, Warren Buffet a declarat, intr-un interviu acordat CNBC, ca afacerea Yahoo s-a deteriorat semnificativ si ca “ceva trebuie schimbat acolo”, insa nu a dat niciun indiciu ca ar fi interesat sa participe la o oferta de preluare.

Yahoo a fost unul dintre pionierii internetului, in anii 1990, dar in ultimii ani nu a tinut pasul cu schimbarea gusturilor consumatorilor si a strategiilor de publicitate, astfel ca a pierdut utilizatori si venituri in favoarea unor competitori precum Facebook, Twitter sau Google.

Compania discuta despre mai multe directii strategice incepand cu luna februarie. Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a declarat ca va lua in condiderare oferte pentru preluarea activitatilor de baza ale companiei.

Yahoo a primit deja peste zece oferte luna trecuta, iar valoarea ofertelor a fiost cuprinsa intre 4 si 8 miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate discutiilor. Printre companiile care au facut oferte se numara Verizon, YP Holdings, TPG si un consortiu condus de Bain Capital si Vista Equity Partners, potrivit Bloomberg.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: