10 pasi prin care puteti economisi bani zilnic

Nu trebuie sa fiti contabil pentru a va organiza bugetul. Puteti economisi bani zilnic, fara sa va privati de prea multe lucruri, daca urmati urmatorii pasi:

  • Cumparaturile de alimente. Faceti-va o lista de cumparaturi si nu va abateti de la ea. Analizati cu atentie preturile si optati pentru cea mai economica varianta, fara a cumpara produse de proasta calitate.
  • Apa imbuteliata. Aceasta nu este absolut necesara de cumparat. Apa de la robinet, filtrata corect, poate fi la fel de buna. In plus, flacoanele goale sunt daunatoare mediului.
  • Cafeaua. Daca aveti nevoie de o cafea, in fiecare dimineata, optati pentru varianta facuta in casa, investind intr-o cafetiera. Veti economisi o gramada de bani daca nu va cumparati cafeaua, zilnic, gata facuta.
  • Gustarile. Micile gustari ne tin in miscare intre micul dejun si pranz, dar daca consumati zilnic un baton de cioclata, acesta va poate dauna sanatati si va poate subtia bugetul. Incercati sa consumati fructe si legume, in schimb.
  • Filmele la cinema si televiziunea prin cablu. Un film in oras poate fi costisitor, deoarece pe langa pretul biletului, de regula mai aveti nevoie de popcorn si bauturi. O alternativa mai ieftina este sa va introduceti optiunea cu canale de filme, in abonamentul TV. De asemenea, pentru a economisi bani, puteti sa scapati de canalele pe care nu le urmariti.
  • Muzica. Nu aveti nevoie sa cumparati CD-uri cu muzica, deoarece puteti sa download-ati de pe net, la preturi foarte mici, piesele preferate.
  • Telefonul mobil reprezinta o necesitate, iar facturile la abonamente pot fi extrem de costisitoare. Incercati sa treceti pe cartela prepay sau sa schimbati firma de telefonie mobila, pentru a economisi bani.
  • Fumatul. Daca nu va puteti lasa de fumat, puteti incerca varianta tigarilor facute in casa, care reprezinta o solutie ideala, fiind mult mai ieftine decat cele obisnuite.
  • Benzina. Nu este o optiune sa renuntati la masina, dar puteti economisi, alimentand din benzinariile care practica cele mai bune preturi si din cele care au carduri de fidelitate. In timp, veti vedea diferenta.
  • Cardurile pot fi utile atunci cand nu aveti bani cash la dumneavoastra, dar descoperirile de card nu sunt benefice, deoarece va pot crea datorii. Incercati sa va limitati la venitul lunar, fara a fi nevoiti sa depasiti suma disponibila.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: