6 milioane de euro pentru Steaua

Bugetul editiei 2006/2007 a Ligii Campionilor este de 750 milioane de euro, in sezonul trecut suma totala fiind de 610 milioane de euro, a anuntat vineri forul european pe site-ul sau oficial. Conform previziunilor, 743,3 milioane de euro vor fi realizate din contractele tv si cele comerciale, iar 6,7 milioane de euro din alte contracte mass-media.

75 la suta din suma totala care revine UEFA din drepturile tv si din contractele publicitare, pana la maximum 530 milioane de euro, vor reveni celor 32 de grupari prezente in grupele Ligii Campionilor.Restul de 25 de procente raman la UEFA pentru acoperirea costurilor de organizare si administrare, precum si pentru platile de solidaritate catre asociatii, cluburi si ligi.

Cluburile participante la competitie vor primi 82 la suta din sumele care depasesc 530 milioane de euro, 18 la suta ramanand la UEFA pentru fotbalul european. De asemenea, 50 la suta din veniturile incasate de UEFA pentru alte contracte mass-media vor fi distribuite cluburilor, 50 la suta intrand in conturile forului european.

Fiecare din cele 32 de cluburi prezente in grupe va primi un bonus de 2 milioane de euro pentru accesul in aceasta faza si cate 400.000 de euro pentru fiecare meci jucat, deci inca 2,4 milioane de euro pentru cele sase partide. UEFA ofera si bani pentru performanta: 600.000 de euro pentru victorie si 300.000 de euro pentru egal.

Echipele care vor depasi faza grupelor vor mai primi cate 2,2 milioane de euro, cele opt sfert-finaliste inca 2,5 milioane de euro pentru fiecare, iar semifinalistele cate 3 milioane de euro. Castigatoarea Ligii Campionilor va primi 7 milioane de euro, iar finalista 4 milioane de euro.
Astfel, fiecare grupare prezenta in faza grupelor are garantat un castig de 4,4 milioane de euro. Un club poate castiga pana la 22,7 milioane de euro, fara a pune la socoteala vanzarea biletelor si activitatile de marketing.

Suma ramasa, 270,37 milioane de euro, va fi distribuita in conformitate cu valoarea cotei de piata a fiecarei televiziuni reprezentate de clubul respectiv si va fi impartita la numarul de echipe participante in cupele europene din partea unei asociatii.
Asadar, campioana Romaniei, Steaua Bucuresti, care va evolua in grupa E a Ligii Campionilor, alaturi de Real Madrid, Olympyque Lyon si Dinamo Kiev, are asigurat un bonus de 4,4 milioane de euro din partea UEFA pentru accesul in aceasta faza si pentru fiecare din cele sase meciuri pe care le va disputa.

La aceasta suma s-ar putea adauga alti bani, in functie de punctele pe care echipa ros-albastra le va obtine. FC Steaua va primi si o cota din drepturile tv, aproximativ 1 milion de euro, iar daca va vinde toate biletele tiparite pentru cele trei partide de pe teren propriu, va castiga alte aproximativ 2,2 milioane de euro.

Integral in Romania Libera

Romania Libera, 09 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.