Actorul francez, Philippe Noiret, a decedat

Starul francez, Philippe Noiret, unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti actori ai generatiei lui, a decedat joi, la varsta de 76 de ani, informeaza bbc.com.

Noiret, care a jucat in peste 125 de filme de-a lungul carierei sale, care a avut o durata de aproape jumatate de secol, a decedat din cauza cancerului.

Renumit pentru flexibilitatea sa, actorul a fost capabil sa interpreteze atat rolurile personajelor din inalta societate, cat si pe cele ale oamenilor de rand.

Cel mai renumit film in care a jucat a fost “Cinema Paradiso”. Alte roluri memorabile au fost cel al poetului Pablo Neruda din “Il Postino” si cel al unui lacom, de varsta a doua, din “La Grande Bouffe”.

Prim-ministrul Frantei, Dominique de Villepin, a declarat ca lumea teatrului si a filmului a ramas “orfana”, odata cu moartea lui Noiret.

“Prin vocea sa, prin alura sa, Philippe Noiret a stiut cum sa atraga si sa exprime o parte din sufletul francez. Silueta sa si vocea, atat de gingase si familiare, ne vor lipsi fiecaruia dintre noi.”, a declarat premierul.

HotNews.ro, S.B., 24 nov 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
like la pagina pentru a continua!