Alarma falsa de la Bruxelles

Informatii contradictorii privind data prezentarii raportului de tara.

Potrivit unei stiri difuzate de agentia germana de stiri DPA, Comisia Europeana ar fi decis marti sa amane prezentarea raportului de tara privind Romania si Bulgaria de pe 26 septembrie pe 8 noiembrie, fara a explica insa motivele care ar sta la baza acestei decizii.

Surse din Ministerul Integrarii Europene au declarat pentru HotNews.ro ca nu exista nici o informare oficiala privind amanarea prezentarii raportului de tara.

Potrivit agentiei DPA, masura viza si amanarea raportului privind progresele inregistrate de Turcia in vederea aderarii, care urma sa fie prezentat pe 24 octombrie. Este posibil ca in acest context, Agentia germana de presa sa fi inteles ca este vorba de amanarea prezentarii raportului de tara pentru Romania si Bulgaria.

Krisztina Nagy, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru extindere, Olli Rehn, a declarat, marti, pentru NewsIn, ca data prezentarii raportului de tara pentru Romania ramane neschimbata 26 septembrie.

Oficialul european a dezmintit astfel informatiile publicate de agentia germana DPA, care a inteles gresit declaratiile.

HotNews.ro, 19 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.