În premieră în România, Andreea Marin Bănică, imaginea Televiziunii Nationale, va fi un timp căpitanul aeronavei National Geographic Channel, prezentând, din luna martie, episoadele seriei de documentare DEZASTRE în AER. Filmările au avut loc la Sala de Istorie a Aviaţiei din cadrul Muzeului de Istorie a României, la o temperatură de 0 grade Celsius. Deşi a trebuit sa îndure mai bine de 8 ore o temperatură atât de scăzută, Andreea Marin Bănică ne-a demonstrat, încă o dată, că în spatele fragilităţii şi feminităţii ce o caracterizează se află un om puternic. Regizorul filmărilor este Călin Vrabie, “responsabil” pentru toate promo-urile National Geographic Channel România, cunoscut şi premiat, de asemenea, pentru documentarele realizate pentru televiziunea naţionala, împreuna cu vedeta Surprizelor în Cuba, Thailanda, Hollywood, Londra, Irak, Kilimanjaro. Director de imagine: Daniel Cojanu (a realizat doua filme artistice in 2005). Firma care a pus la dispoziţie echipamentul: Musitech AV. Echipa National Geographic Channel mulţumeşte directorului Muzeului de Istorie a României, domnul Crişan Muşeteanu, care si-a exprimat interesul de a colabora şi pentru alte proiecte viitoare cu NGC Romania.
-
Un avion ce zboară la peste 10.000 de metri altitudine intră în picaj liber, îndreptându-se spre sălbăticia Siberiei cu o viteză de peste 700 km/oră. Cei 63 de pasageri disperaţi îşi pun toate speranţele de supravieţuire în îndemânarea pilotului, fără să ştie un lucru absolut terifiant: pe locul căpitanului stă un băiat de 15 ani, care nu are nici cea mai vagă idee despre ce înseamnă să pilotezi un avion.
-
O nouă serie fascinantă, Dezastre în aer, ajunsă acum la al treilea sezon, are premiera pe National Geographic Channel. Seria analizează zece dintre cele mai şocante dezastre aviatice din istoria recentă, scoţând la iveală în plus şi captivantele poveşti umane din spatele fiecărei tragedii. Prin intermediul unor reconstituiri spectaculoase, filmări reale şi declaraţii ale martorilor oculari, telespectatorii îşi pot da seama de dimensiunea reală a ultimelor momente de teroare trăite atât de cei implicaţi propriu-zis în accidentul aviatic, cât şi de cei care se aflau la sol.
-
Fiecare episod surprinde aceste momente critice în detaliu, îmbinând reconstituiri incredibile cu analize edificatoare. Examinarea atentă şi minuţioasă a cauzelor accidentelor ia în calcul toate aspectele, de la defecţiunile tehnice, ipoteza piloţilor sinucigaşi sau a neglijenţei căpitanilor de bord, până la cea a deturnării de către forţe teroriste. Numeroase investigaţii evidenţiază în final schimbările survenite în industria aeronautică, oferind speranţa că, uneori, chiar şi cele mai devastatoare erori pot avea ca rezultat uimitoare progrese în privinţa siguranţei traficului aerian.