APOCALYPTICA – live la Bucuresti / 31 Mai 2006

APOCALYPTICA revin in Romania dupa succesul inregistrat anul trecut in fata a 15 mii de oameni, la festivalul Peninsula, Tg. Mures.

De data aceasta romanii vor avea posibilitatea sa-i vada intr-un show inedit in Bucuresti pe data de 31 mai, la Arenele Romane, in cadrul noului turneu de promovare al celui mai recent album – colectie de hituri – ‘Amplified – A Decade Of Reinventing The Cello’.

Evenimentul este organizat de One Event si Velvet Star. In deschidere atmosfera va fi incalzita de new-comerii de la Bucium si de catre mai-consacratii lor colegi constanteni, Magica.

Turneul european Apocalyptica se desfasoara la foc continuu, continand nu mai putin de 26 de concerte in mai putin de 2 luni. Cu o seara inaintea live-ului de la Arenele Romane, Eicca Toppinen & Co vor canta la Skopje, urmand ca imediat dupa show-ul de la Bucuresti sa plece in Bulgaria pentru ale 2 concerte ce se vor desfasura in urmatoarele zile.

La Bucuresti vor ajunge pe la orele pranzului, impreuna cu staff-ul format din 14 oameni. Acestia vor fi insotiti de 2 camioane cu instalatii de sunet si lumini.

Muzicienii au cerut ca in meniul lor sa se gaseasca foarte multe bauturi energizante si diferite soiuri de vin romanesc. Semn ca show-ul va fii cu adevarat electrizant.

Deasemenea au cerut si 6 vederi cu imagini din Bucuresti. Acestea trebuie sa contina si timbre.

Violoncelele apocalipticilor sunt wireless. Cei 4 muzicieni vor fi insotiti si de un tobosar.

Absolventi ai prestigioasei academii finlandeze Sibelius si membri ai filarmonicii finlandeze, inca de acum 10 ani cei de la APOCALYPTICA au surprins opinia publica cu primul lor disc ‘Plays Metallica by Four Cellos’.

Practic, primul lor succes de piata a insemnat transpunerea catorva celebre piese ale trupei Metallica in contextul clasic al unui quartet de coarde. Meritul lor extraordinar este de a fi apropiat muzica clasica de iubitorii de rock.

APOCALYPTICA au combinat cu succes muzica unor formatii consacrate ca Rammstein, Slayer, Metallica, Faith No More sau Sepultura cu muzica lui Shostakovich sau a lui Prokofiev.

De-a lungul carierei muzica apocalipticilor a progresat continuu, astfel ca pe ultimele doua albume, ‘Reflections’ si ‘Apocalyptica’, se regasesc exclusiv compozitii proprii marca Eicca Toppinen & Co.

In tot acest rastimp au avut si numeroase colaborari cu artisti celebri precum Ville Valo [HIM], Lauri Ylonen [The Rasmus], Max Cavalera [Soulfly/ex. Sepultura], Nina Hagen, Sandra Nasic [Guano Apes] sau Dave Lombardo [Slayer].

De la lansarea primului lor album si pana acum au inregistrat vanzari de aproape 2,5 milioane de discuri, iar ultimul turneu a poposit in peste 150 de orase din toata lumea.

Biletele se gasesc la magazinul Muzica, librariile Carturesti, reteaua de magazine Diverta, casa de bilete a Salii Palatului, MC Music Box, magazinul Andante Music, Rock Shop Cocor, Arenele Romane si online la www.bilete.ro sau www.beautyofpain.ro.

Pretul biletului este de 55 RON, respectiv 65 RON in ziua evenimentului. Se pare ca prima lor venire in Romania anul trecut, a avut ecou si publicul a fost cu adevarat impresionat. Pana la aceasta data s-au vandut jumatate din biletele puse in vanzare.

HotNews.ro, 26 mai 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.