Arabia Saudita va iesi pe pietele internationale de capital in septembrie

Arabia Saudită intenţionează să acceseze pieţele internaţionale de capital pentru prima dată nu mai târziu de luna septembrie şi să stabilează un program de obligaţiuni pe fondul unui program de reformare economică fără precedent, relatează Bloomberg.

Regatul se va pregăti pentru o vânzare şi va lansa un program pe doi sau trei ani odată ce va încheia un acord privitor la obţinerea unui credit sindicalizat, a anunţat ministrul de stat Mohammad bin Abdulmalik Al-Sheik.

Guvernul poartă discuţii cu băncile pentru atragerea a aproximativ 10 miliarde de dolari printr-un credit sindicalizat. Deşi momentul vânzării de obligaţiuni depinde de condiţiile de pe piaţă,

Al-Sheikh speră să „colaboreze cu instituţiile noastre financiare şi avocaţii noştri pentru a ne pregăti să accesăm pieţele în septembrie”. Până acum, regatul şi-a finanţat deficitul bugetar vânzând titluri pe piaţa locală şi accesând rezervele valutare.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: