Aristide Buhoiu a murit

Cunoscutul realizator de televiziune Aristide Buhoiu (67 de ani) a murit duminica dimineata. El suferea de cancer cu multiple metastaze.

Trupul sau neinsufletit va fi depus la biserica din Piata Amzei iar inmormantarea va avea loc miercuri, la cimitirul Bellu din Capitala.

Aristide Buhoiu fusese internat, in ultimele cinci zile, in stare grava la Spitalul Agrippa Ionescu din Bucuresti si era mentinut in viata doar cu ajutorul aparatelor.

El era nascut la Lugoj si a absolvit Facultateade Filologie de pe langa Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj, promotia 1962.

A fost mai intai reporter la Radio Timisoara, redactor la Radio Cluj si crainic sportiv la Radio Bucuresti. A lucrat apoi in Televiziunea Romana unde s-a remarcat cu ciclul de emisiuni „Drumuri europene”, cu cea mai mare audienta la TVR.

S-a stabilit apoi in SUA unde a fost editor al publicatiei saptamanale „Universul”.

A luat mai multe premii pentru activitatea sa: marele premiu ACIN pentru „Drumuri europene”; premiul APTR pentru „Drumuri americane”; premiul „Tatomir” al Uniunii Juristilor din Romania si
premiul „Pamfil Seicaru” pentru publicistica TV.

HotNews.ro, C.N.A., 17 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.