Bechtel cere din ce in ce mai mult

Sumele anuale alocate pentru Bechtel vor fi majorate astfel incat lucrarile la Autostrada “Transilvania” sa poata fi finalizate in 2013, dupa ce a fost avansata ipoteza ca finalizarea sa fie 2014.

Dupa ce mai multe luni au batut pasul pe loc, americanii de la Bechtel vor sa recupereze timpul pierdut la Autostrada “Transilvania”. Potrivit ministrului delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, firma Bechtel si-a programat pentru acest an lucrari de o valoare mai mare decat sumele alocate acestei investitii din bugetul ministerului.

“Din cate stiu eu, astazi (ieri – n.r.) este o discutie la nivelul ministerului cu conducerea Bechtel pentru a stabili un grafic care sa fie stimulativ si pentru ei, si pentru noi in sensul in care ei, pe langa 120 de milioane de euro pe care ii avem, sa mai poata cheltui ceva”, a declarat, ieri, la Targu-Mures Laszlo Borbely.

Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului spune ca in acest sens au avut loc deja o serie de discutii in Guvern, cheltuielile suplimentare urmand sa fie acoperite din Fondul de Dezvoltare, din care vor fi alocati bani pentru mai multe proiecte mari de infrastructura.

Informatia a fost confirmata ieri de purtatorul de cuvant al companiei americane, Bogdan Sgarcitu. “Astazi (ieri – n.r.) am discutat cu ministrul Radu Berceanu asupra unui nou grafic al lucrarilor, care prevede suplimentarea sumelor alocate anual pentru lucrari, astfel incat sa reusim sa respectam cerinta expresa a ministrului ca lucrarile sa se finalizeze in 2013”, a precizat Sgarcitu.

“Probabil in doua saptamani vom avea in Guvern si hotararea pentru a putea suplimenta acolo unde sunt lucrari mari. si Autostrada «Transilvania» este prevazuta intre ele”, a mai precizat Laszlo Borbely.

In urma cu cateva luni, Borbely atragea atentia asupra faptului ca tergiversarea lucrarilor la autostrada atrage dupa sine plata unor penalitati importante de la bugetul de stat, dar ieri a refuzat sa vorbeasca despre acest aspect. “Nu sunt eu cel care urmaresc graficul”, a spus Borbely.
de Adrian A. Giurgea
integral in Romania Libera

Romania Libera, 24 mar 2007


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.