Bill Gates sprijina modernizarea bibliotecilor romanesti

Fundatia directorului Microsoft, Bill Gates, care este totodata cel mai bogat om din lume, va finanta un proiect privind accesul liber la computerele conectate la internet din bibliotecile romanesti.

In Romania, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a confirmat vestea ca Fundatia Gates va veni si in tara noastra, relateaza situl techwhack.com. Iorgulescu a declarat ca „au existat trei serii de discutii cu reprezentantii fundatiei, carora le-a prezentat o harta cu reteaua de biblioteci din tara pentru ca acestia sa analizeze si sa demareze proiectul cat mai curand”.

In timpul dezbaterilor, principalele subiecte discutate s-au referit la asteptarile si necesitatile bibliotecilor publice, rolul asociatiilor profesionale in derularea proiectului si identificarea bibliotecilor eligibile pentru a primi finantare.

S-a discutat si despre instruirea personalului din biblioteci, dar si despre modalitatile de implementare a programului.

Liviu Dediu, directorul adjunct al bibliotecii „V.A. Urechia” din judetul Galati, a adaugat ca „prin acest proiect se va moderniza reteau de biblioteci romanesti, cu echipamente tehnologice, fara a se digitaliza continutul cartilor de pe rafturi”.

Fundatia „Bill si Melinda Gates” intentioneaza sa includa Romania intr-un program de informatizare a bibliotecilor publice din intreaga lume. Pana in prezent, proiecte similare au fost initiate in Chile, Mexic, Letonia si Lituania.

HotNews.ro, C. Marin, 24 nov 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.