Bitcoin scade abrupt dupa ce 2 firme din China care opereaza tranzactii cu moneda virtala au suspendat retragerile

Bitcoin scade abrupt după ce două companii din China care realizează operațiuni cu moneda virtuală au suspendat retragerile, atât pentru bitcoin, cât și pentru litecoin, informează MarketWatch și cointelegraph.com.

Cele două case de schimb, OkCoin și Huobi, care operează circa un sfert din tranzacțiile globale cu bitcoin, estimează că blocarea retragerilor de bitcoin și litecoin va dura cel mult o lună, până când sistemele de prevenire a spălării de bani vor fi îmbunătățite pentru a corespunde cu solicitările autorităților chineze.

Potrivit datelor investing.com, bitcoin se tranzacționează pentru 985 dolari, în scădere cu aproape 7% față de miercuri. Moneda a coborât joi până la 944 dolari.

Majoritatea tranzacțiilor cu bitcoin sunt în China, așa că prețul este semnificativ influențat de cererea pe această piață. Chinezii caută să își reducă dependența de banca centrală, în condițiile în care, conform protocolului informatic pe care se bazează bitcoin, nu există un emitent unic.

Banca Poporului din China (PBOC) încearcă să stopeze ieșirile masive de capital și să tempereze deprecierea yuanului.

În ianuarie, oficialii băncii au verificat sediile mai multor burse pentru bitcoin, argumentând că investigațiile “se concentrează pe felul în care casele de schimb implementeză legislația și politicile în vigoare, inclusiv cele legate de prevenirea spălării de bani și managementul riscurilor”.

De atunci, firmele care fac tranzacții cu bitcoin în China au crescut comisoanele impuse clienților. Ieri, autoritățile chineze s-au întâlnit cu directorii companiilor care operează cu bitcoin pentru a discuta de activitatea acestora.

Bitcoin a început anul 2017 în creștere, depășind, pe 1 ianuarie, nivelul de 1.000 de dolari, pentru prima dată de la finele anului 2013. Ieri, moneda a urcat cu circa 10%, până la un maxim la 1.146 de dolari, nivel apropiat de maximul istoric, de circa 1.200 de dolari.

La începutul anului trecut, bitcoin era tranzacționată la circa 435 de dolari pe unitate, însă valoarea modei a crescut de peste două ori, în condițiile în care investitori au căutat protecție în fața deprecierii puternice a yuanului.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: