Burcea: Niciun hotel de pe litoralul romanesc nu rezista fara agentiile de turism

Chiar dacă anumite hoteluri de pe litoral au înăsprit condițiile de contractare cu agențiile după falimentul Mareea, niciunul dintre ele nu poate rezista dacă nu-l mai vând agențiile, crede Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) și proprietarul Paralela 45, una dintre cele mai mari agenții de turism din România.

Ieșirea din piață a Mareea, care conducea topul agențiilor care vând vacanțe pe litoralul românesc, a lăsat un loc liber și un segment important de turiști pentru care concurează acum alte agenții. “În momentul în care dispare un jucător de zece milioane de euro de pe piață, rămâne loc. Ei aveau contracte bune. Așa au mai rămas locuri disponibile la hoteluri și evident că ne-am repezit și noi. Sunt turoperatori mari de litoral, care fac cifre de milioane de euro. Noi suntem pe locul 5-6”, a spus Burcea într-o întâlnire cu jurnaliștii. El a afirmat că ce e bun și scump pe litoral se vinde primul.

El a afirmat că, după colapsul Mareea, anumite hoteluri de la mare au devenit mai dure în relația cu agențiile. Șeful ANAT spune că acestea nu și-ar permite să renunțe la colaborarea cu agențiile, pentru că ar ieși din piață. “Ei trebuie să înțeleagă că, dacă vin cu texte din astea cum că vor vinde online, sunt pe dinafară. Să dea Dumnezeu să nu pună agențiile punct într-o zi pe un hotel. Să pună cruce. Niciun hotel de pe litoralul românesc nu rezistă fără agenții. Nu poți să spui că, dacă o agenție a intrat în insolvență, toate sunt la fel. S-au bucurat de vânzările de la agenția Mareea ani de zile…”, a completat Burcea.

Întrebat cum a reușit să să nu piardă niciun ban în relația cu Mareea, în timp ce alte agenții importante au rămas să recupereze de la agenția lui Marius Usturoiu de la câteva zeci de mii de euro la câteva sute de mii, Burcea a spus: “Hai să ne uităm la CV. CV-ul meu, pe scurt, are două pagini, iar CV-ul altora are trei rânduri”.

Omul de afaceri a vorbit și despre anumite idei care se vehiculează prin piața de turism, cum că l-ar fi ajutat pe patronul Mareea, iar acesta ar fi evitat să îi rămână dator.

“Sunt niște bârfe ale unor oameni proști, care zic că Burcea l-a sprijinit pe Usturoiu. În momentul în care au apărut problemele Mareea la sfârșit de august, sunt câțiva agenți de turism din România care i-am sprijinit pentru ca turiștii să nu rămână în aer. Și le-am dat niște bani. Numărul de turiști la Mareea lăsați în aer a fost foarte mic”, a mai spus el.

Peste 250 de firme, printre care bănci, hoteluri și agenții de turism, dar și instituții ale statului și persoane fizice s-au înscris în tabelul preliminar al creanțelor încercând să își recupereze cei peste 7 milioane de euro cu care le este datoare agenția Mareea, intrată în insolvență la începutul lui septembrie.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: