Care este diferența între Windows 10 Home și Windows 10 Pro?

Windows 10 este actualmente cea mai bună și cea mai bine actualizată versiune Windows, iar fiecare actualizare oferă o mulțime de funcții și caracteristici noi. Poți alege între cele două versiuni: Windows 10 Home și Windows 10 Pro. Dar care este diferențe între ele? Întrebările despre aceste două ediții au început să se adune, astfel am decis să oferim o simplă prezentare a diferențelor și asemănărilor celor două.

Diferența esențială dintre cele două ediții este faptul că Windows 10 Pro este, în termeni largi, o versiune extinsă a Windows 10 Home și este prevăzută pentru firme. Haideți să privim mai îndeaproape, astfel veți putea alege versiunea corectă.

Productivitate și experiență pentru utilizator

Caracteristică Home Pro
Continuum pentru telefon
Cortana
Windows Ink
Meniul Start și Datele Dinamice
Modul Tabletă
Voce, stilou, atingere și gesturi
Microsoft Edge (+mod citire pentru PDF reader)

După cum puteți vedea, ambele ediții permit oglindirea ecranului de pe un telefon pe ecranul televizorului, monitorului sau PC-ului. Puteți, de asemenea, să faceți note sau să desenați datorită caracteristicii Ink Windows, sau puteți utiliza browserul Microsoft Edge încorporat. Aveți nevoie de companie? Chemați asistenta virtuală Cortana. Această parte a sistemului este aceeași pentru ambele versiuni.

Securitate

Caracteristică Home Pro
Windows Hello
Dispozitive companion cu Windows Hello
Protecția Informațiilor Windows
Criptarea dispozitivelor
Bitlocker
Boot sigur
Serviciul de atestare a stării de funcționare a dispozitivelor Windows

Această parte importantă a sistemului arată puțin diferit în fiecare ediție. Puteți utiliza opțiunea de conectare personalizată pentru Windows Hello sau puteți cripta dispozitivul, dar nu veți putea să utilizați Bitlocker în versiunea Home, ceea ce înseamnă că nu puteți cripta unitățile, cum ar fi unitatea flash USB, cardul SD, hard disk extern etc. În ediția Home, lipsesc și caracteristicile extinse de protecție a informațiilor Windows (cunoscute anterior sub numele de protecția datelor pentru întreprinderi), care sunt utilizate pentru setarea nivelului securității datelor Windows.

Jocuri

Caracteristică Home Pro
Aplicații Xbox
Suport pentru controler Xbox (cu fir)
Suport grafic DirectX 12
Redare în flux a jocului (de pe Xbox One pe PC)
Game DVR

Afaceri – gestionare și implementare

Caracteristică Home Pro
Politica de grup
Gestionarea dispozitivelor mobile
Enterprise State Roaming cu Azure Active Directory
Windows Store pentru Business
Acces atribuit
Asigurarea dinamică a accesului
Windows Update pentru Business
Configurare PC partajat
Parcurgeți un test

Diferențele sunt clar vizibile aici. Dacă utilizați computerul în scopuri de afaceri, mergeți cu siguranță pentru Windows 10 Pro. Vă va ajuta să reduceți costurile de administrare ale companiei, să controlați actualizările frecvente, să distribuiți mai eficient informații colegilor sau clienților, sau să încărcați conținut în mod Bulk. Ultima opțiune va fi folositoare în special pentru companiile mai mari, cu un volum mare de date.

Caracteristici de bază Windows

Caracteristică Home Pro
Asociere la domenii
Asocierea la domenii Azure Active Directory, cu sign-on unic pentru aplicațiile găzduite în cloud
Enterprise Mode Internet Explorer (EMIE)
Desktop la distanță
Client Hyper-V

Toate aceste caracteristici, care nu fac parte din ediția Home, dar sunt incluse în versiunea Pro, oferă posibilități excelente pentru o companie – vă puteți conecta la un computer care se află în partea opusă a lumii și lucrați la el ca și cum ar fi în fața dvs, sau puteți utiliza caracteristici de virtualizare cum ar fi clientul Hyper-V sau compatibilitatea cu PC-urile la distanță, care vizează utilizatorii avansați.

Deci care să fie? Este Windows 10 Home satisfăcător pentru tine, sau vei alege versiunea extinsă Windows 10 Pro?


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: