Ce inseamna Grecia? Pun pariu ca nu stiai toate astea

Iată câteva lucruri interesante despre țara care a fost declarată ca având cea mai leneșă populație.

 1. Aproximativ 16.5 milioane de turiști vizitează Grecia în fiecare an, mai mult decât populația acesteia. Turismul reprezintă aproape 16% din GDP-ul țării. Poate ar trebui să mărească puțin prețurile.
 2. Nimeni în Grecia nu se poate sustrage de la vot. Este obligatoriu plin lege. Nu cred că se poate aplica oriunde.
 3. Aproximativ 7% din producția de marmură din lume, vine din Grecia. Serios, oameni ăștia chiar muncesc la propriu să taie marmura aia și să o exporte.
 4. Grecia are mai multe aeroporturi internaționale decât majoritatea țărilor. E normal, toată lumea vrea să o viziteze.
 5. În 1950 doar 30% din adulții de origine greacă știau să citească și să scrie. Acum sunt peste 95%. Uite că educația funcționează la ei.
 6. Grecia are peste 2000 de insule din care doar 170 sunt populate. Ce ziceam, cumpără o insulă.
 7. Grecia are peste 250 de zile de soare. Poți sta la plajă mai bine de 3000 de ore.
 8. Navele grecești reprezintă 70% din totalul de nave ale Uniunii Europene. Ups… îmi pare rău EU, nu îți mai împrumutăm navele de acum încolo.
 9. Grecii sunt tare familiști. Bătrânii stau cu copii până mor, iar copiii cu părinții până se îsoară. Poate de aia sunt și așa de certăreți.
 10. În Grecia, ziua ta de naștere e în ziua în care se sărbătorește sfântul al cărui nume îl porți. Nu am ce comenta aici, sunt trist.
 11. Expresia „să iei taurul de coarne” vine din Grecia, de când Hercule a salvat Creta și a luat taurul de coarne. La propriu, așa spune povestea.
 12. Primele jocuri olimpice au avut loc în 776 BC. Primul campion olimpic a fost un tip pe nume Coroebus. Fugea cel mai repede.
 13. Limba greacă datează de acum 3000 de ani fiind una dintre cele mai vechi din Europa. O știați pe asta, sunt sigur.
 14. Cuvântul tragedie vine din greacă și înseamnă „cântecul caprei”. Asta pentru că pe vremea lui Dionisos, zeul vinului, cei care jucau tragedii purtau piei de capră.
 15. Grecia are una dintre cele mai mici rate de divorț din EU. Pe de altă parte, avortul e pe primul loc…
 16. Grecii plătesc 10% din câștiguri în taxe și încă 10% pentru sănătate. Spitalele și îngrjirea medicală e gratuită.
 17. Cuvântul barbar vine din grecescul „barbaroi” și era reprezentativ pentru cei care nu vorbeau limba greacă. Tot ce înțelegeau grecii era „bar-bar-bar-bar”
 18. Nu există nici un loc în Grecia care să fie mai departe de 137 kilometri de mare. Probabil știați asta din moment ce mergem cu toții la ei la plajă.
 19. Corupția i-a costat mai mult de un miliard de Euro în 2009. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult de atunci…

(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: