Ceai de slabit – Care este cel mai bun ceai de slabit – Beneficii si contraindicatii ale ceaiurilor de slabit – Plante din compozitia ceaiurilor de sl

Daca vrei sa slabesti si te-ai gandit sa apelezi la ceaiurile de slabit trebuie sa stii ca odata cu folosirea acestora va trebui sa apelezi si la un nutritionist. Acesta te va ajuta sa alegi alimentatia corecta pentru tine, caci altfel, fara o dieta adecvata, folosirea ceaiurilor de slabit va fi in zadar sau poate sa aiba rezultate, dar in defavoarea sanatatii dumneavoastra.

Daca ati folosit deja ceaiuri de slabit si nu ati avut rezultate, aflati ca doar cu ceaiuri de slabit si mancand la fel de mult si fara control, nu veti avea nici un beneficiu in lupta cu kilogramele nedorite.

In plus, deoarece oferta de ceaiuri de slabit este din ce in ce mai larga, este foarte important a se citi cu atentie compozitia acestora.

Iata cateva indicatii pentru a raspunde la cele mai frecvente intrebari care ti le pui atunci cand te gandesti sa slabesti si anume: Ce ceaiuri alegeti atunci cand vreti sa urmati o cura de slabire

? Ce avantaje si ce dezavantaje au ceaiurile de slabit?

Este bine de stiut ca atat o cura de slabire obisnuita, dar si cea bazata pe ceaiurile de slabit are avantaje si dezavantaje.

Iata principalele avantaje ale ceaiurilor de slabit: hidrateaza organismul, reduc riscurile aparitiei bolilor respiratorii si cardiace, previn formarea cheagurilor de sange si au actiune energizanta.

Referitor la dezavantaje, trebuie stiut ca ceaiurile de slabit duc la aparitia starilor de oboseala, agitatie, ameteli, anemii si insomnie.

Pentru a inlatura aceste dezavantaje este bine sa cunoasteti compozitia ceaiului de slabit pe care il alegeti.

In compozitia unui ceai de slabit trebuie sa se gaseasca plante natuare, care sa ajute la reglarea tranzitului intestinal, plante cu efect diuretic si usor laxativ.

Ceaiurile de slabit trebuie sa ajute la eliminarea toxinelor, la echilibrarea activitatii endocrine si la eliminarea excesului de apa din organism.

Atunci cand citesti pe eticheta unui ceai de slabit componenta plantelor din care este facut, este bine sa stii la ce ajuta fiecare planta si astfel sa stii care este cel mai bun ceai de slabit pentru tine, sau cel putin sa stii daca vei obtine ceea ce iti doresti.

Iata cateva dintre plantele care se pot afla in compozitia ceaiurilor de slabit si ce efecte au acestea pentru organismul omenesc:

Menta. Ajuta la reglarea digestiei stimuland secretia bilei. Insa, este indicat a nu se consuma in cantitati maric, caci ingreuneaza traficul intestinal (constipa).

Matase de porumb. Are efect diuretic.

Fructe de macese. Macesele au efect diuretic si stimulator al secretiei biliare, contin vitamina C care are efect antioxidant, dar care in acelasi timp sporeste pofta de mancare.

Lotus. Are efect de detoxifiere, avand efect laxativ.

Leustean. Ceaiul care are in compozitie leustean este un ceai cu efecte benefice, fiind capabil chiar sa dizolve pietrele de la rinichi. De asemnea, stimuleaza secretia salivara si gastrica, fluidizeaza secretiile, ajutand astfel digestia si expectorarea.

Lemongrass. Are efecte de energizare si de detoxifiere.

Lemn dulce. Are efect diuretic si laxativ, ajuta la fluidizarea secretiilor intestinale, ajutand astfel digestia.

Lamaia. Are un puternic efect antioxidiant, detoxifiant. Datorita vitaminei C care se gaseste in sucul de lamaie, aceasta are efect de reglarea a hiperaciditatii stomacului. Coaja de lamaie, datorita uleiului din compozitia acestia are proprietati de detoxifiere si de curatarea a rinichiilor si ficatului.

Trandafir japonez (Hibiscus). Este usor laxativ, antiinflamator si antioxidant.

Radacina de Gingseng. Este revitalizanta si tonica.

Feniculul calmeaza durerile abdominale, reduce

balonarile si ajuta la eliminarea gazelor intestinale. Are si un efect usor sedativ.

Coaja de crusin. Este recomandat in constipatia cronica avand efect de puternic de purgatie, deci mare atentie in adiministrarea lui de catre cei care nu au probelem cu tranzitul.

Cicoarea este indicata pentru cei care au ficatul obosit, favorizand secretia biliara, detoxifierea ficatului si refacerea celulelor hepatice.

Ceaiul verde este unul dintre cele mai eficiente antioxidante, dizolva grasimile si stopeaza absorbtia acizilor grasi. Ceaiul verde datorita compozitiei sale poate inlocui cu succes cafea, avand efect revigorant.

Ceaiul negru are proprietati asemanatoare cu ale ceaiului verde, intensificand metabolismul si favorizand arderea grasimilor, in plus ajuta si la reglarea nivelului glicemiei.

Urzica. Ceaiul de urzica are un continut bogat de vitamine si calciu. Stimula imunitatea, taie pofta de mancare prin reglarea glicemiei, previne infectiile urinare si foarte important, previne retentia de apa.

Papadia. Ceaiul de papadie este puternic diuretica si detoxifianta. Este un bun tonic si ajuta la echilibrarea functiei ficatului, reducand colesterolul.

Ardeiul iute de Cayenne (piperul iute de Cayenne). Din coaja si semintele ardeiului de Cayenne, dupa ce sunt uscate si macinate, se prepara “piperul de Cayenne”, un praf rosu care arata ca o boia, dar de cateva ori mai iute. In cantitati moderate, poate fi util in curele de slabire. Studiile au aratat ca o lingurita de piper rosu de Cayenne te poate ajuta sa arzi cu 25% mai multe calorii.

Ananasul. Datorita enzimelor pe care le contine, ananasul ajuta stomacul sa digere mult mai bine alimentele. Ajuta la arderea grasimilor. Are si un continut bogat in vitamine benefice organismului.

Chimenul. Are rolul de a absorbi grasimile si taie pofta de mancare.

Dintre plantele indicate mai sus, cura de slabire cea mai indicata, cea pe care au folosit-o cunostiinte de ale mele si care spun ca au dat rezultate in comparatie cu alte ceaiuri si diverse pastile este cea cu ceai de slabit pe baza de ceai verde sau de urzica.

Iata cateva indicatii pentru dieta pe baza de ceai verde si cea de urzica:

– Dieta bazata pe ceai verde trebuie urmata astfel: preparati o infuzie dintr-un litru de apa si o lingura de ceai verde si consumati zilnic o jumatate de litru, timp de o luna. Insa, pentru a vedea si beneficiile, pe perioada curei de slabire nu consumati decat alimentele prescrise de nutritionistul dumneavoastra. Daca insa nu apelati la un nutritionist, atunci incercati sa reduceti treptat mancarea pe care o consumati zilnic. Altfel, rezultatele se vor lasa asteptate.

– Dieta bazata pe ceai de urzica este indicata a se urma astfel: se prepara la fel ca cea pentru ceai verde si se consuma aproximativ un litru de ceai de urzica pe zi, de preferat dimineata si dupa masa de pranz. Urmand acest ceai veti reusi sa dati jos 5 kg intr-o luna sau chiar mai mult, dar trebuie sa tineti si o cura de slabire propriu-zisa. Singurul inconvenient ar fi ca nu are un gust prea placut.

Ceea ce insa trebuie avut in vedere la consumarea ceaiurilor de slabit in general. Acestea pot fi foarte periculoase, caci datorita scaunelor dese, odata cu acestea se elimina si mineralele si calciul din corp. Deci, este foarte indicat consultarea unui doctor sau nutritionist atunci cand va ganditi sa incepeti o cura de slabire, indiferent de care ar fi aceasta.

Plantele de mai sus pot da o mana de ajutor in cura de slabire, dar este nevoie neaparat ca aceasta sa se faca sub control pentru a va proteja sanatatea.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.