Co-fondatorul Apple nu e încântat de iPhone 5C

Noile smarpthone-uri de la Apple, iPhone 5S și versiunea mai ieftină, 5C, au ajuns în magazinele din Statele Unite și în alte câteva țări, iar specialiștii în tehnologie au început să le analizeze în detaliu. O opinie a venit și de la Steve Wozniak, co-fondatorul Apple alături de Steve Jobs. Acesta nu s-a arătat prea încântat de telefonul ieftin, iPhone 5C.

Woz a spus că telefonul mai ieftin nu i-a atras atenția în mod special, însă a precizat și că a văzut doar fotografii pe net și e posibil ca „atunci când îl ții în mână să îți faci o altă părere”. De asemenea, co-fondatorul Apple a mai declarat că el oricum e mai mult interesat de telefoanele de ultimă generație, iar 5S îi place.

iPhone 5S are aproximativ același design ca versiunea 5. E la vânzare în versiunile de culoare argintiu, negru (space grey) și auriu (gold). Procesorul este unul nou, A7, care ar fi de două ori mai puternic decât anteriorul, de pe iPhone 5. Un alt procesor nou se va ocupa de sintetizarea informațiilor care vin de la busolă, senzorul giroscopic sau accelometru. Aceste date ar putea fi folosite, de exemplu, de aplicații pentru jogging și fitness.

Camera de fotografiat este tot de 8 megapixeli, însă are diafragma f/2.2, iar senzorul este capabil să captureze fotografii de calitate și pe lumină mai slabă. Camera va fi ajutată de două LED-uri, unul cu lumină galbenă și celălalt de culoare albastră. De asemenea, noua cameră poate face poze una după alta la o viteză de 10 pe secundă.

Una dintre cele mai interesante inovații este TouchID, un senzor integrat în butonul Home. Acest sistem este capabil să memoreze 500 de puncte din 2,54 centimetri pătrați de piele. Va putea fi folosit pentru deblocarea telefonului sau atunci când trebuie să-ți descarci aplicații și muzică contra cost. Cei de la Apple spun că datele legate de amprenta ta nu vor putea fi înregistrate de alte aplicații.

Deocamdată au fost anunțate doar prețurile la abonament, valabile pentru Statele Unite. De exemplu, un model de iPhone 5S de 16GB va costa 199 de dolari la abonament.

iPhone 5C, smartphone-ul ieftin, este disponibil în culorile verde, roz, alb, albastru și galben. Are un ecran de 4 inci Retina Display. Procesorul este un A6, același model care există și pe iPhone 5. Camera este de 8 megapixeli și poate filma la 1080p.

În ceea ce privește capacitatea de stocare va apărea în două versiuni,de 16GB și de 32GB. S-au anunțat și două prețuri, însă pentru Statele Unite. Varianta de 16GB va costa la abonament 100 de dolari, iar cea de 32GB va fi 200 de dolari. În România ar putea apărea cel mai târziu spre începutul lunii viitoare.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.