Combinatul Oltchim este la un pas de „breakeven“

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) şi-a redus pierderile la 3,7 milioane de lei pe primul trimestru al anului faţă de mai mult de 56 milioane de lei în perioada similară a anului trecut, după un avans substanţial al veniturilor susţinut de exporturi.

Cifra de afaceri a combinatului chimic, care se află în insolvenţă de doi ani, a crescut cu 35% în primele trei luni, la 184,3 milioane de lei.

Europa şi Turcia au fost principalele destinaţii pentru produsele Oltchim, exporturile crescând până la o pondere de 73% în vânzări, faţă de {etoroCFDrisk}% în primul trimestru din 2014. Rezultatul înainte de impozite, dobânzi şi amortizări (EBITDA) a devenit pozitiv, cu o valoare de 24,6 milioane de lei, faţă de o pierdere operaţională de 18,2 milioane de lei în 2014.

Reprezentanţii companiei au subliniat că rezultatul este cel mai bun din ultimii patru ani, realizat fără a contracta credite. Datoriile Oltchim au scăzut foarte uşor în primul trimestru, la 3,73 miliarde de lei, de la 3,74 mld. lei la finalul anului trecut.

Administratorii caută un investitor pentru a prelua facilităţile de producţie ale combinatului, fără datorii, la un preţ de pornire de 307 mil. euro (1,35 mld. lei).


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: