Companiile isi reunesc fortele pentru promovarea PC-urilor ecologice

Intel si Google conduc un grup format din producatori de tehnologie si ecologisti care si-au propus sa promoveze computerele eficiente energetic. Numit Climate Savers Computing Initiative, grupul ii include pe cei de la Dell, HP, Microsoft, fundatia The World Wildlife si alte 20 de grupuri si companii.

Impreuna, reprezentantii grupului spera sa faca economii de 5,5 miliarde de dolari in privinta cheltuielor pentru energie si sa reduca emisiile de gaze care creeaza efectul de sera cu 54 de milioane de tone.

O asemenea reducere ar echivala cu indepartarea a 11 milioane de masini de pe strazi. Grupul sustine ca vrea sa transforme aceste intentii in realitate pana la sfarsitul anului 2010.

O pierdere mare se inregistreaza chiar prin intermediul computerelor. Aproape de jumatate din energia livrata nu este utilizata, sustine grupul. Eficientizarea utilizatorilor de energie ar putea face diferenta, iar grupul isi propune o tinta de eficienta de 90%.

Chip Online, 15 iun 2007


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
like la pagina pentru a continua!