Consumul de bere in Romania se apropie de cel al statelor membre UE

Consumul de bere a explodat in perioada verii, crescand cu 23% fata de sezonul precedent, anunta Asociatia “Berarii Romaniei”. Cea mai insemnata crestere a inregistrat-o berea la halba, ajungand sa detina o pondere de 8.5% din consumul total.

Previziunile pentru 2006 arata un consum national de 74 de litri pe cap de locuitor, foarte aproape de consumul inregistrat in Olanda cu 78 de litri, sau Spania cu 79 de litri.

“Decizia de a cumpara mai multa bere decat de obicei a fost o consecinta a obiceiurilor de consum ale romanilor in perioada vacantelor concentrate in iulie si august. In plus, campionatul mondial de fotbal a dus tot mai multi romani la terase”, spune Constantin Bratu, manager general al Asociatiei “Berarii Romaniei”.

Piata berii a ajuns la aproape 7,8 milioane hl de bere in primele 6 luni ale anului, cu 16% fata de perioada similara a anului 2005.

Membrii Asociatiei “Berarii Romaniei” – Brau Union Romania, Interbrew Romania, United Romanian Breweries Bereprod Romania si Ursus Breweries – au inregistrat un volum de 5,6 milioane hl, fata de 4,75 cat au avut in primele 6 luni ale anului trecut, ceea ce inseamna o crestere de 18%.

Campionii consumului de bere sunt de departe cehii cu 160 de litri pe cap de locuitor, urmati de Germania cu 118 l, Austria cu 111 l, Luxemburg cu 106 l, Belgia cu 96 l, Spania cu 79 sau Olanda cu 78 l.

HotNews.ro, V.T., 12 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.