Cum să conduci pe timp de ceață

 Ceața este un fenomen ce constituie o problemă în momentul în care alegi deplasarea către diferite locații cu ajutorul vehiculului personal, în special dacă nu ai destulă experiență în domeniul șofatului. Pe parcursul trecerii de la sezonul estival la cel rece, răcirea temperaturilor aduc de la sine vremea cețoasă și este necesar să vă informați și pregătiți înainte de a face orice drum cu mașina. 

Principalul factor adus de acest fenomen este diminuarea vizibilității în aer. Începând de la vizibilitatea de 1 până la 5 kilometri, aceasta este denumită negură, însă ceața poate afecta vizibilitatea șoferilor care ajung să vadă la maximum 20 de metri sau chiar deloc. În plus, fenomenul meteo provoacă umezeală menținută la nivelul carosabilului, fapt ce poate afecta vehiculul. Deși nu sunt atât de mediatizate, accidentele provocate de ceață sunt numeroase și se întâmplă deseori în lanț, astfel pagubele cu care conducătorii auto se confruntă sunt foarte costisitoare. De aceea este necesar să ne adaptăm stilul de condus și să luăm în considerare toate sfaturile oferite de mecanicii auto. Echipa de Tractari Bucuresti, RomTractari, va întocmit câteva sfaturi pe care orice conducător auto trebuie să le ia în calcul în momentul în care se urcă la volan. 

În primul rând, ceața aduce problema vizibilitățîi, iar într-un fel sau altul cu toții trebuie să știm cum să reacționăm în acest caz pentru a putea conduce în siguranță, pe porțiuni mai lungi de drum. Nu mulți dintre noi am fost interesați de folosirea corectă a proiectoarelor de ceață, astfel că societatea RomTractari ne va explica concret ce este de făcut. Aceste lumini de ceață trebuie aprinse obligatoriu, în cazul în care mașina dumneavoastră este echipată cu o astfel de dotare, iar împreună cu faza scurtă o să puteți fi remarcat cu ușurință. Nu este îndeajuns folosirea pozițiilor împreună cu proiectoarele, astfel verificați cu atenție dacă aveți farurile aprinse și reglați-le astfel încât să bată în jos. Faza lungă nu este necesară în acest caz întrucât o să inrautațiți mai mult vizibilitatea, în special pe parcursul nopții. 

Luminile speciale pentru ceață sunt necesare pentru ca autoturismul dumneavoastră să fie observat pe timpul nopții de la o distanță mai mare, însă dacă vă aflați într-o coloană, bară la bară, ar fi de preferat să le stingeți întrucât sunt foarte deranjante. Este mult mai sigur ca cel din spatele dumneavoastră să observe împrejurimile decât să fie nevoit să suporte luminile roșii foarte deranjante ochiului. Așadar, verificați dacă nu cumva cel din spate este orbit din proiectoarele dumneavoastră și păstrați întotdeauna distanța minimă între vehicule.

Totodată, verificați dacă parbrizul și luneta sunt curate. Vizibilitatea slabă este datorată în principal ceții, însă murdăria de pe sticlă poate afecta major modul în care conduceți și nimeni nu își dorește să ia parte la un eveniment nefericit. Noi vă recomandăm să verificați și ștergătoarele întrucât dacă acestea nu sunt în starea optimă și lasă urme după ce ați spălat parbrizul, vizibilitatea dumneavoastră o să fie foarte afectată.

Reduceți viteza atunci când conduceți pe timp de ceață. Viteza de rulare scade considerabil în funcție de densitatea ceței și este recomandat să preveniți orice tip de accident, însă nici o viteză prea mică nu este recomandată deoarece le oferiți celorlalți participanți la trafic prea puțin timp de reacție în cazurile în care aceștia conduc mai rapid. RomTractari, cunoscută pentru serviciile în Tractari Bucuresti, vă recomandă să rămâneți în coloană, sau să stați pe banda întâi și să păstrați suficientă distanță față de cel din față. Evitați depășirile, mai ales dacă drumul are o singură bandă de mers, iar dacă observați că restul șoferilor conduc mult mai încet decât dumneavoastră atunci acest lucru trebuie să vă alarmeze că există un potențial pericol la care aceștia nu vor să se expună. 

În situațiile în care sunteți singur și ceața este obstacolul principal din cauza căreia considerați că nu puteți continua traseul în siguranță, evitați să vă opriți în șosea! Accesați telefonul și căutați cea mai apropiată parcare sau benzinărie unde puteți să vă adăpostiți. Un automobil care staționează pe marginea carosabilului este un adevărat pericol pentru ceilalți conducători auto, însă chiar și șoferul care a decis această staționare își pune viața in pericol.

Așadar, RomTractari, va pus la dispoziție numeroase informații care să vă ajute în adoptarea unui stil de condus prudent, dar și numeroase aspecte pe care trebuie să le luați în calcul în momentul în care vă urcați la volan pe timp de ceață. Echipa se ocupă de peste 10 ani de servicii precum Tractari Bucuresti și depanarea defecțiunilor tehnice de pretutindeni, din România sau Uniunea Europeană, astfel constituie cea mai bine cotată companie din domeniu datorită numeroșilor săi clienți mulțumiți atât de modul de execuție, dar și de profesionalismul și rapiditatea cu care îți execută serviciile. Vă invităm să îi apelați la numărul de telefon afișat pe website, în interval Non-Stop, pentru a afla mai multe detalii despre servicii și tarife sau să accesați pagina web unde sunt disponibile toate aceste informații.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.



Alte articole asemanatoare: