Cum sa faci economie la carburant?

Problema pretului la carburant este una serioasa atata vreme cat pretul acestuia creste si tot creste si plus de asta e corelat cu o criza economica care nu mai trece.

In aceasta perioada de incertitudine si fluctuatii economice ce se resimt in viata fiecaruia dintre noi, trebuie sa stii sa-ti restrangi cheltuielile, fara sa renunti la ce e necesar: masina proprie.

Pentru a putea face fata greutatilor financiare trebuie sa stii sa faci economie la carburant si implicit, sa tii cont de urmatoarele aspecte:

Alege intelept masina pe care vrei s-o cumperi. Alege o masina mica, care sa nu consume mult- mai ales daca te intereseaza in mod special la deplasarile in oras, caci cu cat masina este mai mare si mai grea cu atat va consuma mai mult. Intereseaza-te mai mult de consum decat de aspect, mai ales daca intampini dificultati materiale.

Mentine masina curata si fara greutati inutile in portbagaj. Lucrurile inutile duc la un consum mai mare de carburant.

Foloseste doar carburantul recomandat de producator. Numai asa ai certitudinea ca protejezi viata masinii.

Verifica presiunea din roti. O presiune prea mica (presiunea recomandata este inscrisa in manualul automobilului sau pe banda interioara a usii din partea soferului) creste consumul de combustibil.

Tine cont de viteza legala. Viteza recomandata pentru economia de carburant este de 50 km/h in oras si de 80 km/h in afara localitatii. La un drum lung, viteza de 80 km/h reprezinta o economie serioasa (asta in cazul in care nu esti presat de vreo urgenta).

Fa revizia masinii la timp. Schimba uleiul si filtrele pentru ca acestea influenteaza consumul de carburant. Schimba piesele defecte pentru ca acestea afecteaza starea masinii si in cele din urma consumul de carburant.

Foloseste aerul conditionat doar in deplasarile lungi, cand e cazul.

Daca respecti cateva sfaturi practice, vei observa ca, in timp, economisesti ceva bani pe care altfel i-ai fi dat pe carburant.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: