Cum sa pierzi 3 milioane euro

Cand Daniel Niculae, eroul din Giulesti, avea 11 ani, Dinamo l-a dat afara de la Centrul de Copii si Juniori. Rapid uimeste Europa fotbalistica. Echipa pregatita de Razvan Lucescu a facut joi instructie cu Hamburger SV, ocupanta locului trei in Bundesliga.

In prima mansa a optimilor de finala din Cupa UEFA, Rapid a trecut de nemti, scor 2-0, goluri Daniel Niculae (in minutul 45, sut violent de la 35 de metri) si Mugurel Buga (minutul 85, cu calcaiul. Returul va avea loc miercuri (ora 20.00), la Hamburg.

Daniel Niculae (23 de ani) este superstarul Rapidului. In Giulesti, “Nico”, evaluat inaintea aventurii europene la trei milioane de euro, eclipseaza nume precum Viorel Moldovan sau Daniel Pancu.

Golgheterul giulestenilor a inceput fotbalul la rivala Dinamo, care l-a azvarlit ca pe o masea stricata. Antrenorii de la Centrul de Copii si Juniori ai “cainilor rosii” i-au dat insa cu flit superatacantului, considerandu-l “necorespunzator” pentru marea performanta, din pricina faptului ca n-avea o tehnica individuala iesita din comun.

Dinamo n-a fost in stare sa-i asigure cazare si masa fotbalistului (originar din localitatea giurgiuveana Joita), care n-avea posibilitati materiale pentru a se intretine in Capitala.

Racolat de la Jilava

“Antrenorii care erau atunci la grupa ’82 de la Dinamo l-au considerat pe Niculae necorespunzator. Au spus ca n-are valoare si ca nu va putea face mare performanta. I s-a dat dezlegarea, dar copilul nu s-a dus direct la Rapid, fiindca n-ar fi fost lasat acolo de Dinamo. A plecat mai intai la o echipa din Jilava, de unde a fost racolat de Rapid”, ne-a marturisit ieri Ion Parcalab.

Fosta glorie dinamovista apreciaza: “Niculae nu-i un talent fara seaman. Tehnica lui nu este impresionanta. In schimb, are un fuleu extraordinar. Alearga foarte bine. La varsta la care Niculae era la Dinamo, 10-11 ani, se cautau jucatori care stiau cu mingea, iar el n-avea o tehnica deosebita”.

Vaiscovici l-a sfatuit sa plece!

Interesant este ca antrenorul lui Niculae la juniorii de la Dinamo a fost Claudiu Vaiscovici, atacant de legenda la Dinamo
.
“Cleo” n-a “mirosit” valoarea baietelului, lasandu-l sa plece foarte usor. “Niculae a venit la Dinamo in 1993. A stat pana in ’95-’96. N-a creat probleme. Era un baiat ascultator si nu era nici rau ca fotbalist. La grupa pe care o antrenam eu, Niculae nu prea juca.

Erau patru atacanti in lot: Baltoi, Banaru, Bratosin si el. Fiindca nu prea juca des, nasul sau, care se ocupa de el, a venit la mine si mi-a zis ca vrea dezlegarea baiatului. Intentiona sa-l ia de la Dinamo, deoarece clubul nu-i asigura cazare si masa. Copilul locuia cu chirie prin Militari, la un om in varsta, si nu mai putea statea acolo, fiindca n-avea bani.

Atunci l-am sfatuit pe nasul sau sa ia transferul copilului, dar sa nu spuna ca vrea sa-l duca la Rapid, fiindca Dinamo nu i-ar fi dat drumul”, ne-a povestit Claudiu Vaiscovici, in prezent antrenor la grupa ’87 de la Dinamo.
Citeste articolul integral in EVZ

Evenimentul Zilei, 11 mar 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.