Cum sa refuzi 3 mld. USD de la Facebook. Evan Spiegel, pustiul care a lasat scoala pentru o aplicatie revolutionara

cum-sa-refuzi-3-mld-usd-de-la-facebook-evan-spiegel-pustiul-care-a-lasat-scoala-pentru-o-aplicatie-revolutionara_size1Nu e o poveste despre teribilism, despre o minte rebela sau despre un noroc choir. Mai degraba, este un exemplu de incredere deplina in propriile calitati.

Evan Spiegel este un tanar de 23 de ani care recent a ajuns in atentia presei internationale, dupa ce a refuzat un cec de 3 miliarde de dolari din partea lui Mark Zuckerberg, pentru aplicatia Snapchat, motivul pentru care s-a lasat de scoala si s-a mutat in casa tatalui sau.

In 2012, Evan se lasa de scoala. Era student la Stanford, dar pentru el asta insemna prea mult timp petrecut cu nasul in carti si prea putin scriind coduri.

Contrar tuturor regulilor predate de parinti, apropiati si profesori, tanarul prefera sa renunte la viata de camin si se muta inapoi in casa tatalui sau, fiind intretinut de acesta.Ideea pentru care Evan s-a luptat atat de mult cu opiniile celor ce nu vedeau renuntarea la scoala ca pe un lucru bun se numea Snapchat, un sistem de mesagerie unic pana in prezent si asta pentru ca mesajele trimise se sterg la scurt timp de la livrare.

“Ideea mi-a venit in momentul in care un prieten mi-a spus ca regreta unele mesaje pe care le-a trimis intr-o seara. Atunci am zis sa construim un serviciu care ofera un sistem de mesagerie in care si cele mai regretabile mesaje, fotografii si videoclipuri trimise mai departe pot fi sterse”, povesteste tanarul IBNLive.Snapchat a devenit un fenomen international. A capatat atentia tuturor site-urilor si publicatiilor de top din IT, iar in prezent reprezinta motorul de transmitere a sute de milioane de mesaje in fiecare zi.

Succesul urias al acestui proiect a atras atentia si lui Mark Zuckerberg, care i-a propus lui Evan o afacere de preluare, in valoare de 3 miliarde de dolari, noteaza Wall Street Journal.

Surprinzator insa, tanarul de 23 de ani a refuzat oferta, asteptand ca in 2014 sa incaseze chiar mai multi bani din platforma sa de mesagerie. Si sunt sanse ca aceasta idee sa nu para chiar o nebunie, mai ales ca Facebook mai facuse o oferta in urma cu o luna, de 1 miliard de dolari.In ciuda unei afaceri de super succes, tanarul nu se grabeste sa vanda, sa isi scoata banii si sa traiasca, potrivit basmului, “fericit pana la adanci batraneti”.

Lucreaza in continuare la dezvoltarea sistemului tot din casa tatalui sau. “Cat mai stau acolo? Pana o sa ma dea afara”, glumeste Evan.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: