Directorii generali ai Romgaz si Electrica au fost suspendati

Directorii generali ai Electrica, Nicolae Coroiu, si Romgaz, Alexa Iakob au fost suspendati din functii pentru 30 de zile, potrivit NewsIn. Corpul de control al ministrului economiei a demarat o ancheta in urma mai multor sesizari care acuza nereguli in achizitii.

Codrut Seres i-a suspendat pe cei doi directori generali pentru o perioada de 30 de zile, timp in care Corpul de control al ministrului va face verificarile de rigoare.

Autoritatea de Control a Guvernului a demarat un control la Complexele Turceni si Rovinari si la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), dupa ce a primit mai multe sesizari referitoare la nereguli in administrarea acestor companii.

“Am cerut demararea acestui control pentru verificarea mai multor aspecte si pentru ca ni s-au sesizat posibile nereguli. In principal vom verifica tot ceea ce inseamna achizitii facute de complexele energetice si de SNLO”, declara, marti, ministrul delegat Cristian David.

La finele lunii mai a acestui an, MEC a anuntat finalizarea unui control la complexele energetice Turceni si Rovinari, in urma caruia s-au constatat mai multe nereguli in contractele de furnizare a energiei electrice.

Raportul Corpului de control al ministrului economiei arata ca Electrica ajunsese sa cumpere electricitate de la producatorii de stat prin intermediul unor companii private.

HotNews.ro, 17 nov 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.