Echipa de seniori a Romaniei, campioana mondiala la Aeromodele

Echipa de seniori a Romaniei a cucerit titlul mondial la cea de-a 23-a editie a Campionatului Mondial de Aeromodele Indoor, desfasurat la Slanic Prahova in perioada 2-7 octombrie 2006. Alte trei medalii au fost castigate de romani prin echipa de juniori – locul II, Aurel Popa – locul II (individual seniori) si Zoltan Somodi – locul III (individual juniori).

In cadrul concursului destinat seniorilor, echipa Romaniei (Aurel Popa, Corneliu Mangalea, Dan Amoraritei) a fost urmata in clasament de echipa SUA (John Kagan, Larry Calliau, Brat Sanborn) – locul II si echipa Ungariei (Andras Ree, Deszo Orsovai, Zoltan Sukosd) – locul III.

In clasamentul individual al seniorilor, Larry Calliau (SUA) a castigat titlul mondial, intrecandu-l pe Aurel Popa (ROM) la o diferenta de 10 secunde. Pe locul trei s-a clasat Lutz Schramm (GER).

In concursul juniorilor echipa SUA a castigat detasat in fata echipei Romaniei, pe locul trei situindu-se echipa Poloniei.

Juniorul roman Zoltan Somodi a reusit sa obtina un rezultat bun ocupand locul III, in clasamentul individual. El a fost intrecut de Justin Young, locul I si Ethan Aaron, Locul II, ambii componenti ai echipei de juniori a SUA.

La competitie au participat concurenti din 12 tari.

HotNews.ro, 09 oct 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.