Explozia de la New York are ca posibil autor un roman

Posibilul autor al exploziei care a cauzat luni prabusirea unei cladiri de pe Madison Avenue din New York este medical Nicholas Bartha, un cetatean American de origine romana, in virsta de 66 de ani, relateaza cotidianul New York Times. Bartha, care a trecut printr-un proces de divort dificil, se pare ca a incercat sa se razbune prin incendierea imobilului al carui proprietar era.

Conform presei americane, Barha a divortat de sotia sa in 2001 si de atunci a inceput sa aiba o atitudine ciudata, marcata de depresie si mai multe tentative de sinucidere.

Doctorul Nicholas Bartha a suferit arsuri foarte grave in urma exploziei de luni, fiind aproape inconstient in momentul in care a fost scos de sub daramaturi. Politia a demarat o ancheta si banuieste ca acesta este persoana care a provocat deflagratia.

Cladirea care s-a prabusit avea trei etaje si se afla in cartierul new-yorkez Manhattan. Purtatorul de cuvant al Departamentului de pompieri a declarat ca dupa toate aparentele este vorba de o posibila explozie. Martorii oculari sustin ca au auzit o explozie in cladire, dar nu pot preciza daca a fost inainte sau dupa ce a izbucnit incendiu.

“Am vazut cladirea prabusindu-se si acolo a fost o mare expozie. Nu sunt expert, dar nu a fost o explozie de gaze”, a declarat un martor ocular.

Imediat, circulatia a fost oprita pe strazile Madison Avenue si Square Avenue.

Explozia, produsa la ora locala 9 AM, a provocat un nor imens de fum, la fata locului fiind prezente zeci de masini de politie si de pompieri.
Conform agentiei Reuters, Casa Alba sustine ca prabusirea nu a survenit in urma unui act de terorism dar unii martori au declarat ca nu cred ca explozia a intervenit in urma unei scurgeri de gaze.

Mass-media locale sustin ca cel putin doua persoane au fost duse la spital iar un pompier a suferit arsuri grave.

HotNews.ro, 11 iul 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.