Explozia din Antalya a fost revendicata

O grupare armata kurda, Soimii libertatii din Kurdistan (TAK), a revendicat, marti, pe pagina sa de Internet, atentatul comis luni in statiunea mediteraneana turca Antalya, in care au murit trei persoane si 20 au fost ranite, transmite AFP.

TAK spune ca a comis atentatul ca represalii la politica Turciei de pedepsire a comunitatii kurde, inclusiv arestarea liderului Partidului muncitorilor din Kurdistan, Abdullah Ocalan, condamnat in 1999 la inchisoare pe viata.

Martorii la atentat au spus, luni, ca o motocicleta parcata langa un tramvai a explodat.

Doi martori au declarat ca au auzit o explozie de mare putere, care a provocat spargerea geamurilor si a declansat un incendiu intr-o zona comerciala din centrul orasului. “O motocicleta parcata langa un tramvai a explodat, iar fragmentele acesteia au fost imprastiate in toate partile. Un vanzator ambulant a fost ucis”, a declarat un martor.
Politia locala a declarat ca doua persoane au fost ucise in urma atacului, iar un ofiter a afirmat ca numarul ranitilor ar putea fi de circa 50. Postul de televiziune NTV a anuntat ca o a treia victima a murit in spital.

Agentia de presa Anatolia a anuntat ca o geanta suspecta a fost gasita pe o strada din apropiere, zona fiind inchisa la sosirea genistilor.Atacul cu bomba de luni, a fost al cincilea comis in Turcia, in decurs de 24 de ore.

HotNews.ro, C.N.A., 29 aug 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.