France Presse: La sase saptamani dupa aderarea la UE, Romania se confrunta cu o grava criza politica

Romania se confrunta cu o grava criza politica, riscand sa intarzie reformele asteptate de Bruxelles – comenteaza France Presse. Agentia franceza de stiri noteaza ca a devenit “un fapt obisnuit” conflictul dintre Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, cei doi nu rateaza nicio ocazie de a se denigra reciproc.

Ostilitatea dintre seful statului si premier a afectat si relatiile dintre formatiunile din care fac parte – Partidul Democrat si Partidul National-Liberal – care si-au anuntat intentia de a prezenta liste separate la alegerile europene de la 13 mai.

Prima victima a acestui conflict – mentioneaza France Presse – a fost Mihai Razvan Ungureanu, care a demisionat din functia de ministru de Externe, la cererea premierului Calin Popescu Tariceanu. De altfel, primul ministru ii reprosase lui Ungureanu, de mai multe ori, legaturile stranse pe care le avea cu presedintele Basescu.

Agentia franceza de stiri mai face referire si la ministrul Justitiei, Monica Macovei, un alt membru important al Guvernului care este pe cale de a-si pierde functia. Totodata, mai multi europarlamentari, dar si organizatii neguvernamentale, i-au cerut premierului Tariceanu sa nu inlature unul dintre “artizanii aderarii Romaniei la Uniunea Europeana”.

France Presse apreciaza ca presedintele Traian Basescu se bucura in continuare de o popularitate fara egal, iar analistii preconizeaza ca un referendum asupra destituirii sale ar fi un esec.

HotNews.ro, D. Mihai, 17 feb 2007


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.