Gazele s-ar putea scumpi si mai mult

Pretul gazelor naturale ar putea creste din nou, de la 1 ianuarie, odata cu introducerea unei taxe de concesionare (pentru utilizarea terenurilor pe care sunt amplasate retelele de gaze naturale) pentru companiile de distributie a gazelor naturale.

“Datorita legislatiei actuale, orice taxa care va fi introdusa distribuitorilor de gaze naturale – respectiv Distrigaz Nord si Sud – se va intoarce in pretul final al consumatorilor”, ne-au declarat surse oficiale din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN).

Potrivit acestora, Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Economiei si Comertului au fost anuntate, inca de anul trecut, despre impactul introducerii unei taxe de concesionare pentru companiile de distributie a gazelor naturale.

“Normal, de la 1 ianuarie, nu ar trebui sa mai scumpim gazele naturale. Insa, daca se va introduce aceasta taxa de concesionare pentru distribuitorii de gaze, atunci nu stim daca se vor mentine aceleasi preturi la gazele naturale”, sustin sursele citate.

Gandul, Stefan Etves, 06 nov 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.