Gazprom IEFTINESTE gazele pentru partenerii cheie. Vezi cu cat

Pana la sfarsitul primului semestru, compania Gazprom va finaliza negocierile cu partenerii cheie in vederea corectarii preturilor de livrare a gazelor naturale. Scaderea va fi de pana la 8%, a anuntat vicepresedintele gigantului rus, Aleksandr Medvedev.

Printre companiile aflate in discutii Medvedev a mentionat grupul italian Eni si pe cel franez GdF Suez, scrie RIA Novosti. Oficialul rus a precizat ca pretul mediu de livrare a gazelor rusesti pe pietele straine se va cifra pentru anul 2013 intre 370 si 380 de dolari/1000 de metri cubi, fata de 402 dolari anul trecut.

Medvedev a mentionat ca noul tarif este mai mare decat pretul din 2007, adica inainte de izbucnirea crizei mondiale, cand el a fost de 273 de dolari/1000 metri cubi.

Vicepresedintele Gazprom a aratat ca pentru anul in curs, pretul este determinat de doi factori : pretul petrolului si negocierile cu partenerii straini de revizuire a contractelor.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: