Incidente violente fara precedent la meciul Dinamo-Steaua

Dinamo obtine a 8a victorie consecutiva, dar si pe cea mai pretioasa. Victoria a venit in primul minut al prelungirilor (Denis Serban) cind Steaua era cu doi oameni mai putin pe teren.

Disputata intr-o ambianta tulburata de incidente intre galerii, partida a fost tensionata suplimentar de o decizie a centralului Corpodean care in minutul 36 l-a eliminat pe Thereau, la semnalizarea asistentului. Imaginile inregistrate arata ca brigada a sanctionat excesiv un contact de joc. Fundasul implicat in duel, Cosmin Moti a refuzat sa comenteze eliminarea lui Thereau…

“Am dominat jocul si cind eram in efective egale… E un succes meritat!” Mircea Rednic, antrenor Dinamo

Dinamo-Steaua 1-0
Gol Denis Serban minutul 90+1
Eliminari: Thereau 36, Nicolita 87

“Am avut sansa la gol, mingea a ramas la mine din doua contre… Dar ai nevoie si de sansa”
Denis Serban, mijlocas Dinamo.

“Nu comentez faza eliminarii lui Thereau”
Cosmin Moti, fundas Dinamo

Doi suporteri dinamovisti au rupt un banner al galerie steliste moment in care au inceput violentele

“Am ramas fara Thereau dupa o faza la care nu am ce sa mai spun… Nu pot sa cred ca este adevarat. Apoi am incercat sa ne adaptam si sa obtinem cit mai mult din situatia creata.”
Cosmin Olaroiu, antrenor Steaua

“Intrebati-l pe Nicolita ce i-a zis Corpodean! Ca sa intre in teren imediat ce fluiera reluarea jocului! Si ce a facut? I-a dat imediat al doilea galben! Isi bat joc de munca noastra!”
Nicolae Dica, Steaua

Suporteri impuscati, gaze lacrimogene, devastari si o Jandarmerie inconstienta

Meciul-Dinamo-Steaua a trecut in plan secund dupa incidentele de o violenta rara inregistrate inainte, dupa cat si in timpul meciului. Prin atitudinea gresita si masura diferita avuta fata de cele doua galerii, Jandarmeria a fost unul din factorii generatori ai conflictelor.

Inaintea partidei, la gura de metrou Stefan cel Mare citiva suporteri ai Stelei care au ales sa vina pe cont propriu la stadion au fost amenintati de grupuri importante de fani ai lui Dinamo.

In loc sa-i imprastie rapid pe suporterii dinamovisti, jandarmii au asteptat replica ultrasilor stelisti pentru a se napusti apoi asupra acestora starnind un adevarat conflict.

Fortele de ordine au folosit cu “darnicie” gaze lacrimogene pentru a linisti spiritele, afectandu-i atat pe cei turbulenti cat si pe trecatorii nevinovatai. In cursul evenimentelor, politia a retinut 8 persoane.

Jandarmeria nu intelege evenimentele la care participa

Disputele intre fani au degenerat si in timpul jocului – in sectorul rezervat Stelei au aterizat mai multe petarde aruncate de oponenti.
Doi suporteri dinamovisti au ajuns la locul unde se afla galeria stelista si le-a luat un banner.

Cum pentru orice galerie, un steag sau un banner echivaleaza cu drapelul de lupta al unei unitati, suporterii stelisti au reactionat extrem de violent distrugand practic sectorul de tribuna unde se aflau. Fortele de ordine au recurs la folosirea tunurilor de apa.

Liderii galeriei steliste ii acuza pe jandarmiii care trebuiau sa securizeze sectorul unde se aflau ca au asistat indiferenti la gestul dinamovistilor de a le fura banner-ul.

Acum cativa ani o intreaga tribuna a fost luata la bataie in timpul meciului de hochei Steaua-Mircurea Ciuc. Motivul? Suporterul care a prins pucul ce ajunsese in tribuna nu vroia sa-l returneze. Jandarmii au batut constiincios zeci de oameni fara sa cunoasca un lucru elementar care facea parte din specatcolul la care “asistau”: pucul nu se returneaza ca mingea de fotbal.

Suporteri huligani, jandarmi batausi

De la acest gest a inceput un adevarat razboi. Ultrasii au bombardat fortele de ordine cu scaune si pietroaie. acestea au reactionat mai violent ca niciodata, tragand pur si simplu in suporteri cu gloante de cauciuc si alice, patru suporteri ajungand impuscati la spital.

Fiindca circulatia nu a fost oprita in zona, de suferit au avut si trecatorii nevinovati, soferii aflati in trafic si chiar presa. Excesul de gaze lacrimogene si bastoane au facut ravagii.

HotNews.ro, Robert Sisca, 20 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.