Informatii despre viitorul iPhone 6

Lumea intreaga vuieste, multi isi dau cu parerea despre cum va arata viitorul iPhone, multi incearca sa aduca probe concrete despre faptul ca nu va fi un iPhone 6 cu totul nou, ci un iPhone 5S, care va aduce cateva imbunatatiri si plusuri fata de iPhone 5. Totusi, din multitudinea de speculatii, am selectat cateva care se prea poate sa fie adevarate.
In primul rand, se vechiculeaza ca deja Apple a dat in teste prototipuri de un viitor iPhone. Testele nu se fac doar cu personal specializat Apple, ci si cu persoane pasionate de telefoanele lor, astfel ca, surse neautorizate, au desconspirat faptul ca noul iPhone va fi unul cu un ecran mai mare decat iPhone 5. Astfel, de la un display 4 inch cat are ultimul smartphone lansat de catre cei de la Apple, se va ajunge ca viitorul sa aiba un ecran foarte mare, de 4.8 inch. Avand in vedere ca s-au lansat tablete de 5 inch, e greu de crezut ca se va ajunge la o astfel de dimensiune a unui iPhone. Greu, dar nu imposibil.
Display-ul ce va fi pus pe urmatorul iPhone, va fi un Retina+, unul mai performant decat cel de pe iPhone 5, iar realizarea acestuia se va face cu ajutorul tehnologiei IGZO, tehnologie ce apartine celor de la Sharp. Apoi, se mai “sopteste” despre doua tipuri de procesoare si de doua companii care urmeaza ale realiza. Procesorul de pe iPhone 5, numitul A6, a fost realizat de catre cei de la Apple, americanii renuntand la colaborarea cu Samsung din motive neelucidate, dar care sunt oarecum usor de anticipat. Desele procese pe motiv de furt de brevete, iar alt motiv ar fi faptul ca Samsung a decis sa creasca preturile pentru componentele ce le realizeaza, respectiv, pentru procesoarele Apple. Astfel, pentru viitorul iPhone se preconizeaza faptul ca Apple isi va construi tot singura procesorul, care va fi unul imbunatatit fata de A6, astfel ca numele viitorului procesor va fi A6X.

Exista si o alta informatie conform careia Apple va externaliza din nou productia procesorului, nu catre Samsung ca pana acum, ci catre Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, sau TSMC, care va realiza procesorul pentru iPhone 6. Pentru ca este un procesor total nou, acesta va fi denumit A7. Desi TSMC este cea mai mare companie din lume ce realizeaza piese semiconductoare, Apple nu va pune pe viitoarele telefoane inteligente procesorul realizat de catre taiwanezi decat dupa ce se va asigura ca procesorul va fi realizat exact asa cum isi doresc americanii.
Desi s-a facut un update la iOS 6 si desi a fost foarte bine primit in randul celor care au achizitionat un iPhone 5, totusi cei de la Apple se pare ca lucreaza la un nou sistem de operare, dorind parca sa faca din lansarea unui smartphone aducerea si unui nou sistem de operare, un obicei. Daca va fi sa fie iOS 7, cu siguranta ca cei de la Apple nu se vor mai arunca nebuneste in fata si nu vor mai lansa aplicatii grandioase in teorie, si un adevarat esec in practica.
In ceea ce priveste camera foto care va fi utilizata pe iPhone 5S sau iPhone 6, mari schimbari nu se intrevad. Evitand mega-promisiunile unora de pe internet care prevad o camera 3D, cei mai multi opteaza pentru o camera spate de 16 megapixeli. Impresionant din acest punct de vedere, dar sa speram ca se va rezolva problema cu lumina puternica care strica multe imagini, realizand urme violete pe marginile fotografiei. Astfel, pana si DSRL- se vor simti amenintate de un telefon.
La design cei mai multi cred ca din nou nu se va umbla foarte mult. Se va ramane la aceeasi forma robusta, cu cele 4 colturi usor rotunjite pentru un plus de eleganta. Carcasa aproape sigur va fi realizata tot dintr-un material dur, probabil tot aluminiu, care sa ofere o protectie superioara pieselor interioare. Ramane de vazut daca aceste informatii vor ramane valide si daca urmatorul iPhone va fi de dimensiuni foarte mari. Foarte probabil ca o data ce se va umbla la marimea telefonului, sa se umble si la forma acestuia.
In schimb, tot mai multe speculatii apar pe internet conform careia urmatorul iPhone nu va aparea doar in doua variante de culori precum precedentul iPhone 5. Daca pana acum cei de la Apple ne-au obisnuit cu scoaterea pe piata a produselor in culori mate, inchise, precum negru sau gri inchis, dar si alb, precum o varianta a iPhone 5, de aceasta data, observand tentinda tot mai crescuta de achizitionare a telefoanelor in culori aprinse, se pare ca sefii de la Apple s-au convins ca vanzarile vor fi si mai mari daca vor scoate pe piata telefoane in culori deschise, precum rosu, galben, verde sau albastru.
In ceea ce priveste data de lansare a noului iPhone, se preconizeaza lunile mai sau iunie. Dar pana nu anunta cei de la Apple, nimic nu e cert. Precum nimic nu e cert nici cu privire la noul iPhone.

(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.